Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mail bomber
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Juri
Napisałem coś w stylu mail bombera. (wysyła kilkadziesiąt maili do danej osoby)
Jednak nie działa on prawidłowo.
Małe wyjaśnienie:

1) Najpierw napisałem formularz html.

1. <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
  2. <title>Podszywacz v0.1 (2005/2006) Copuright Juri &copy</title>
  3. <style type="text/css">
  4. input.styled
  5. {
  6. border: 2px solid red;
  7. background-color:black;
  8. font: bold 16px Comic Sans Serif;
  9. padding: 0px;
  10. color:#ff5353;
  11. }
  12.  
  13. <style type="text/css">
  14. textarea.styled
  15. {
  16. border: 2px solid red;
  17. background-color: black;
  18. font: bold 15px Comic Sans MS>;
  19. padding: 0px;
  20. color:#ff5353;
  21. }
  22.  
  23. <script language="JavaScript">
  24. window.status=("Życzę miłej zabawy... :) - Jurek Makowski");
  25. </head>
  26. <body bgcolor=black>
  27.  
  28. <body OnLoad="alert('Podszywacz v0.1 (2005/2006)\nProgram zaprojektował i napisał Jerzy Makowski \nJest to program o charakterze FREEWARE czyli\njest bezpłatny. Autor programu (Jerzy Makowski)\nnie ponosi żadnej odpowiedzialności, za wyrządzone\nszkody wynikające z urzytkowania tego programu. ');">
  29.  
  30.  
  31. <br>
  32. <h2><b><font color="red" face="Comic Sans MS">Podszywacz v0.1 (2005/2006)</font></b></h2>
  33.  
  34. <br>
  35. <br>
  36.  
  37. <h5><b><font color="#336699"><center>Autor programu (Jerzy Makowski) nie ponosi żadnej odpowiedzialności, za wyrządzone<br> szkody wynikające z urzytkowania tego programu. <font color="#ffffcc">Używasz go na własną odpowiedzialnośc!!!</font></center></font></b></h5>
  38.  
  39. <br>
  40. <form action="pod1.php" method="post">
  41. <pre>
  42.  
  43. <b><font color="red"> ADRESAT : </font></b> <input value="Tu wpisz e-mail adresata (tego do którego ma dojść e-mail)" class="styled" name="adresat" size="58" title=" :: Tu wpisz adresata ::"/>
  44. <b><font color="red"> NADAWCA : </font></b> <input value="Tu wpisz e-mail nadawcy ((tego pod kogo chcesz się podszyć))" class="styled" name="nadawca" size="58" title=" :: Tu wpisz nadawcę ::"/>
  45. <b><font color="red"> TEMAT : </font></b> <input value="Tu wpisz temat e-maila (lepiej żeby nie był zbyt długi)" name="temat" size="58" class="styled" title=" :: Tu wpisz temat twojego listu ::">
  46. <b><font color="red"> TREŚĆ : </font></b> <textarea rows=5 cols=53 value="" class="styled" title=" :: Tu wpisz treść listu ::" name="tresc">Tu wpisz treść twojego listu.</textarea>
  47.  
  48.  
  49.  
  50. <input type="image" src="gogo.gif">
  51. </form>
  52. </pre>
  53. <center><b><font color="#ffaa95" size=1>:: &copy Copyright Jurek Makowski :: <font color="#ff7755">E-mail:</font> <a href="mailto:juri3@o2.pl"><font color="ff7755">juri3@o2.pl </font></a></font></b></center>
  54.  
  55.  
  56. </body>
  57. </html>

2) A teraz obsługa tego formularza: (skrypt php)

1. <?php
  2.  
  3. // script by Juri
  4.  
  5. $zmienna= mail($adresat, $temat, $tresc, &#092;"From: $nadawca\");
  6.  
  7.  while($zmienna=5)
  8.  {
  9. mail($adresat, $temat, $tresc, &#092;"From: $nadawca\");
  10.  }
  11. ?>

No i tu zaczyna sie problem. Ten skrypt zamiast wysłać pięć maili wysyła ich strasznie dużo. (nawet 90). Gdzie jest błąd w kodzie php?? Proszę o pomoc.
aarambo.gif
DeyV
założenie tego skryptu jest przerażające w swojej głupocie. Ktoś chyba zapomniał, że za wysyłanie spamu w naszym kraju można mieć nawet sprawę karną..

Ale pomijając to - zastanów się dokładnie, jak ma działać ta pętla...

1. <?php
  2.  
  3.  while($zmienna=5)
  4.  {
  5.  //
  6.  }
  7.  
  8.  
  9. ?>
kamo.
podstawowy bład, napisze jeszcze z 30 skryptów o moze lepszych zastosowaniach i sie nauczy smile.gif
Juri
Wiem, wiem. Wysyłanie spamu jest karalne. Ale wiecie co, -
"Jak to zawsze jest z programami - można je wykorzystać w dobrej jak i złej mierze". Mimo wszystko dzieki za odpowiedź.
Pigula
wedlug mnie to gdyby nie ograniczenia na serwerze to skrypt ten wysylalby maile w nieskonczonosc jestem wstanie zrozumiec wszystko ze ludzie sie ucza chca dobrze ale na milosc boska opis dzialania i konstrukcja petli while jest opisana w kazdej ksiazce i w kazdym kursie o programowaniu (no moze w 99%)exclamation.gif

--------------------------
widze ze zamiast rozwozywac poprzedni blad zalozyles nowy temat
kubatron
W celach nauki można się tego uczyć, ale jeśli ktoś ma zamiar wykorzystywać taki skrypt powiedzmy żeby pochwalić się kolegom, bądź ktoś go zdenerwował i chce mu zrobić bombe mailową to radziłbym sie zastanowić nad sensem istnienia na tym świecie...

Sorki za OT
Juri
Nie, nie - źle mnie zrozumieliście.
Nie mam złych zamiarów. Po pierwsze chwalenie się tym kolegom jest po prostu głupie (nierozsądne) i do niczego nie prowadzi. Po drógie nie mam zamaru komóś zapychać skrzynki bo również jest głupie. Po prostu warto umieć napisać takie coś.
A po trzecie, najważniejsze nigdy nie łamalem prawa i nie mam zamiaru tego robić!
NuLL
Po pierwsze podejrzane zastosowanie
Po drugie crosssposting - mam dobry humor i ostrzeżenia nie ma.

Po trzecie proponuję pouczyć się PODSTAW php ortografi :!:

Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.