Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Audioscrobbler
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
wassago
Witam,

Jestem przekonany, że większość z Was nie potrafiłaby siedzieć przed komputerem bez włączonego swojego ulubionego player'ka, dzięki któremu w głośnikach leci nasza ulubiona muzyka.

Problem w tym, że po jakimś czasie zaczyna wam się nudzić owa muzyka - czy to po kilku miesiącach czy po kilku latach. Zakładając, że jesteś fanem jakiegoś określonego gatunku, możemy mieć problem ze znalezieniem czegoś nowego, fajnego i podchodzącego pod nasz gust muzyczny.

Z pomocą przychodzi nam serwis Audioscrobbler.com!

Jak to działa?

Ano tak, instalujemy plug-in do naszego ulubionego player'a. Owy plug-in wysyła listę pięciu ostatnio granych utworów do serwera audioscrobbler. Serwer indeksuje nasze utwory i wyciąga z nich statystyki - wygląda to mniej/więcej tak: mój profil na audioscrobblerze. Następnie dołączamy do wybranej grupy/grup, np. Nu-metal (tak jak to widać w moim przypadku). Po tym jak dołączymy do grupy możemy sprawdzić jakie zespoły lub utwory są najpopularniejsze wśród użytkowników danej grupy.

Serwis ma wiele więcej do zaoferowania, polecam.

Istnieje także grupa wortalu php.pl party.gif
FiDO
Cytat
Jestem przekonany, że większość z Was nie potrafiłaby siedzieć przed komputerem bez włączonego swojego ulubionego player'ka, dzięki któremu w głośnikach leci nasza ulubiona muzyka.

pol godziny ciszy i umieram ;]

Cytat
Problem w tym, że po jakimś czasie zaczyna wam się nudzić owa muzyka - czy to po kilku miesiącach czy po kilku latach.

Nie wszystko sie nudzi, ale AS pozwala poszerzyc horyzonty o nowe zespoly z ulubionych gatunkow.. to fakt.

Cytat
Ano tak, instalujemy plug-in do naszego ulubionego player'a. Owy plug-in wysyła listę pięciu ostatnio granych utworów do serwera audioscrobbler.

Plugin wysyla dane po (w zasadzie to w polowie utworu, wiec przesluchanie kilku sekund nie powoduje wyslania utworu) kazdym utworze pojedynczo.. nie po 5.. no chyba, ze z jakis powodow nie mogl sie polaczyc ze strona to cachuje to i potem wysyla zbiorczo (obecnie nie mam neta u siebie, wiec moj cache wynosi juz chyba kolo 500 utworow ;])

Cytat
Serwis ma wiele więcej do zaoferowania, polecam.

o tak... np. blizniaczy last.fm majacy wspolna baze z AS (oba robia Ci sami ludzie), ktory umozliwia nam posluchanie radia z utworami z preferowanych przez nas gatunkow.

Cytat
Istnieje także grupa wortalu php.pl  party.gif

I to niejedna laugh.gif ( http://www.audioscrobbler.com/group/php+pl )

W kazdym razie I'm in.. moje preferencje mozna ujrzec tutaj

PS. jestem prawie pewien, ze temat o tym juz byl... zmoderujesz sie sam czy mam Ci pomoc? cool.gif tongue.gif
wassago
biggrin.gif no cóż w końcu nie było mnie Tu ponad 5 miesięcy - ale od czego jest Szukaj, nauczka dla Mnie.

Niech owy topik rozpłynie się w bezkresie tego forum winksmiley.jpg
crash
E tam, niech zostanie, ja nic o tym nie wiedziałem. A teraz dołączyłem się i napcham w Wasze metalowe uszy troche mojego trensiku, umcyk umcyk biggrin.gif
wassago
crashu, ale tylko dobry trensik - moja druga grupa: Psytranace/goa guitar.gif
tes
http://www.audioscrobbler.com/user/tes2 - moj profil tutaj, ale ja dopiero od nieawna :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.