Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z logowaniem poprzez php z zewnątrz ?!?
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > PostgreSQL
Funk
Mój problem polega na tym, że nie mogę uzyskać dostępu do bazy danych poprzez php. Z innego komputera niż zainstalowany jest baza danych. Wyrzuca błąd:

"Warning: pg_pconnect(): Unable to connect to PostgreSQL server: FATAL: Password authentication failed for user "

chociaż hasło jest poprawne .

pg_hba.conf wygląda następująco:

local all all ident sameuser
host all all 127.0.0.1 255.255.255.0 trust
host all all 83.31.0.1 0.0.0.0 password

Nie wiem, może trzeba zastosować ident jak wg manuala? ( http://www.postgresql.org/docs/7.2/static/...entication.html )

Co ciekawe potrafię się połączyć z zewnętrznego komputera do bazy danych poprzez program Aqua Data Studio, ale poprzez php nie mogę tego zrobić.

Proszę o pomoc...

PS. jeśli taki temat gdzies już był to przepraszam, ale nie mogłem w internecie znaleźć odpowiedzi na to pytanie.
who?
Witam,
Jeśli Ci się jeszcze nie udało tego zrobić to spróbuj może tak wpisać w pg_hba.conf:

host all all 0.0.0.0/0 MD5

Może to pomoże (MD5 ewentualnie do zmiany jeśli używasz innej metody szyfrowania). Fakt, że wszyscy będą mieli dostęp, ale jeśli zadziała, to będziesz wiedział gdzie jest błąd.

POZDRAWIAM
who?
SongoQ
Cytat
Co ciekawe potrafię się połączyć z zewnętrznego komputera do bazy danych poprzez program Aqua Data Studio, ale poprzez php nie mogę tego zrobić.

Jesli przez inny program mozesz, to na pewno nie jest to wina pg_hba.conf
voytek_nobody
sprobouj tak ustawic

pg_hba.conf
host all all 0.0.0.0/0 ident sameuser

i w pliku postgres.conf nie zapomnija dodac
tcpip_socket = true
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.