Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: MySQL 2 pgSQL
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
DeyV
Powiedzcie, czy znacie jakiś system umożliwiający przetworzenie SQL pochodzącego z dump'a bazy MySQL do postaci przyjaznej dla PG?
Na google znalezałem niestety, tylko skrypt napisany w Perlu, ale nie jest to 'przyjazny' winksmiley.jpg mi język.
kurtz
Cytat
Na google znalezałem niestety, tylko skrypt napisany w Perlu, ale nie jest to 'przyjazny' ;) mi język.
a nie starczy skryptu uzyc? ..

pozdrawiam
DeyV
no jak by to powiedzieć, z powodu 1 bazy (całkiem sporej, ale mimo wszystko) już 2 dzień męczę się z instalacją (to akurat nie było trudne) oraz z nauką obsługi i zainstalowaniem wszystkich niezbędnych dodatków. (co to jest DBI.pm i skąd to wziąść??)
Jest to coś zupełnie dla mnie nowego, no i przyznam się szczerze, kłopotliwego.

A żeby było jeszcze śmieszniej, skrypty, które udało mi się znaleźć, już po poprawnym uruchominiu, działają tylko częsciowo. Tj. ładnie przetwarzają zapytania dodające do bazy, ale całą strukturę i tak musiałbym przenościć ręcznie.
Nie chce mi się wierzyć, że nie da sie inaczej aaevil.gif
kurtz
Cytat
no jak by to powiedzieć, z powodu 1 bazy (całkiem sporej, ale mimo wszystko) już 2 dzień męczę się z instalacją (to akurat nie było trudne) oraz z nauką obsługi i zainstalowaniem wszystkich niezbędnych dodatków. (co to jest DBI.pm i skąd to wziąść??)

eh.. google misiek.. wstyd.

CPAN

http://www.cpan.org/modules/by-category/07...Interfaces/DBI/

:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.