Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bardzo prosty CMS - jak zaczac ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Karenin
Portafie juz robic skrypty newsow, sond, katalogow www itp. Znam tez Smarty. Chcialbym teraz to wszystko polaczyc w jedna calosc. Chodzi mi o to zeby caly skrypt portalowy byl zlozony z modulow i jadra. Jak takie cos zaczac robic. Nie mam pojecia jak sie za to zabrac. Moze ktos ma jakies artykuly itp. Z gory thx za wszelkie info.
--
Znalazlem cos na webcity.pl ale tam pisza od poczatku system szablonow. Ja chce uzywac Smarty.
Wankster
To jest wspaniałe winksmiley.jpg
Jabol
na http://webcity.pl widziałem fajne artykuły na temat pisania jąder. A tak wogóle to zrób klasy z predefiniowanymi nazwami dla modułów oraz bloków i potem jąderko, które po przerobieniu url'a ci wszystko łączy i będzie cacy. A tak jeszcze bardziej wogóle to open source ma taką zalete, że możesz uczyć się na doświadczeniach ynnych.
mike_faza
ja tez wlasnie zabieram sie do pisania takiego cms`a, chce polaczyc w funkcjonalna calosc forum, newsy, ksiege gosci, i kupe innych cudow, ktore juz pisalem, jednak nie mam zielonego pojecia od czego zaczac. ciezko jednak oszacowac jak bardzo dobrze znam php, prosze o rowniez w imieniu autora tego posta o pomoc. jak sie do tego zabrac?!

ps. co to sa smarty? :?
menic
Od czegozacząc...
NAjpierw trzeba obmyśles architekrurę systemu a potem to wszystko jakoś wprowadzac wżycie.
Często mówi sie aby wwzytsko najpierw rozrysować i opisać na papierze itp. ale w moim przypadku tak się nie sprawdza. U mnie cały pomysł jest w głowie na jakiś papier lub coś podbnego nie przeleję bo nie wiem jak tongue.gif
DeyV
to chyba też powinno być tu...
Omega
Cytat
ps. co to sa smarty? :?

Smarty to gotowy system szablonów, który ułatwie prace dla kilku osób przy projekcie, pozwala oddzielić kod źródłowy od tagów html... Tak mniej więcej... laugh.gif
scanner
http://smarty.php.net
Tłumaczenie wkrótce.
kwiateek
Cytat

Dostęp do tego działu forum mają tylko użytkownicy wchodzący w skład grupy developerów php.pl.

Pozdrawiam.
DeyV
ale czytać na nich mogą wszyscy biggrin.gif
kwiateek
Cytat
ale czytać na nich mogą wszyscy biggrin.gif

Fakt. Jak byłem wylogowany nie mogłem czytać i wyciągnałem pochopne wnioski.

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.