Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Firebird/Interbase] Traci łączność z localhostem.
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
scanner
Witajcie.

Od kilku pewien z serwerów na którym pracuję ma problemy z poprawna obsługa bazy Firebird (system: FreeBSD).

ibase_errmsg() zgłasza błąd:
Cytat
Unable to complete network request to host "127.0.0.1". Failed to establish a connection.
.

Sytuacja taka dzieje się co kilka, kilkanaście minut, po pewnym czasie na ilkanaście minut wszystko wraca do normy, po czym znowu błąd połączenia.

Gdzie szukać przyczyny?
Array
Hmm... szczerze chcę pomóc biggrin.gif - poślij może kawałek kodu w którym ustalasz połączenie i drugi kawałek, w którym zamykasz połączenie.
Arek00
skorzystam z tego topicu ale mam troszkę inny problem. otóż dopiero co zainstalowałem firebirda i nie potrafię załadować tej przykładowej bazy poprzez ISQL Tool.

wpisuję tak jak jest w opisie i niby po tym powinna pojawić się informacja że jestem podłączony do tej bazy ale nic się nie dzieje

Kod
Use CONNECT or CREATE DATABASE to specify a database
SQL> CONNECT "D:\Program Files\Firebird\Firebird_1_5\examples\employee.fdb"#
CON> user 'SYSDBA' password 'masterkey';#
CON>

czy znacie może strony z polskim opisem chociaż podstaw tego systemu?
mrbungle
jest kilka narzedzi pod winde np najlepsze (moim zdaniem):

IBExpert i IBQuery

lub ew. cos na zasadzie phppgadmin-a i phpmysql-a: IbaseAdmin i ibWebAdmin

@Arek00: Jesli nie wywalilo zadnych błędów to jest ok. Nic sie nie dzzieje bo nie wykonujesz zadnych zapytań... tongue.gif. Sprobuj utworzyc jakas baze snitch.gif
Arek00
mam zainstalowany ibwebadmin, niby wszystko jest ok poza jedną rzeczą którą opisałem tutaj
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.