Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mam problem z powrotem na odp. stronę
Forum PHP.pl > Forum > PHP
lukasd
Witam wszystkich!

Chciałem prosić o pomoc bo już nie wiem czy mnie zaćmiło i to banalny błąd czy to coś innego. sad.gif
Stworzyłem sobie skrypt z rejestracją nowego użytkownika. Po sprawdzeniu poprawności pól formularza użytkownik dostaje wiadomość, że otrzyma email. W tym mailu jak to zwykle bywa jest link dzięki któremu powraca na odp. stronkę a stronka go "wita".
Otoż wszystkie te komunikaty zawarłem w skrypcie rejestracyjnym przez zastosowanie if{}else{} czyli jeśli coś to wyświetl komunikat a jak bład to wyświetl ponownie formularz (PEAR rządzi !) winksmiley.jpg Czyli wszystko odbywa się na na 1 stronie.
I tu mam pytanie do was drodzy forumowicze. Do panelu rejestracyjnego wchodzę klikając na link:
  1. <?php
  2. $this->dodajPodmenu($id, "rejestracja", "index.php?modul=reg_&akcja=pokaz&tytul=Rejestracja"); 
  3. ?>

Wszystko dzieje sie wg modelu MVC. Index.php sprawdza mi czy został wybrany modul. Jak tak odsyła do kontrolera. kontroler sprawdza akcje (a jest nią tu pokaz) i ukazuje sie mi panel rejestracji. Czyli przechodzi przez index.php->kontroler.php->odpowiedni_moduł.php a ten znajduje podaną metodę.
No ale po kliknięciu na 'Zarejestruj' wyrzuca mnie na index.php
mad.gif .
  1. <?php
  2.  
  3. //...
  4. $formularz->addElement('submit', 'submit', 'Zarejestruj');
  5.  
  6. // Jezeli formularz został zatwierdzony...
  7.  
  8. if ($formularz->validate()) {
  9.  
  10. $formularz->applyFilter('password', 'encryptValue');
  11.  
  12. // Buduje tablice z zatwierdzonych zmiennych z formularza
  13. //....
  14.  
  15. ?>

Czy ktos może mi pomóc?

Dziękuję wszystkim za odpowiedź!
marast78
szkoda że sam nie napisałeś tych klas moze to by ci pomogło, według mnie przyczyny moga być takie, osobiście nie używam PEAR wszytkie klasy tworzę sam,
albo jest zła action w form albo nie podałeś method="post" lub form nie jest zamknięte </form> posrprawdzaj jak to wygląda winksmiley.jpg
lukasd
Co do tego, że lepiej jest budować własne klasy to nie mam wątpliwośći smile.gif Używam PEAR'a bo chodzi mi głownie o czas a wkrótkim czasie nie stworzyłbym tak rozwiniętego formularza (zabezpieczenie przed automatami itp.).
Doczytałem dokumentację i rzeczywiści chodziło o action. Po prostu zapomniałem o konstruktorze a patrzyłem na co innego rolleyes.gif
  1. <?php
  2.  
  3. $formularz = new HTML_QuickForm('rejestrForm', 'POST', $_SERVER['REQUEST_URI']);
  4.  
  5. ?>

i jest ok.
Dzieki za podpowiedz smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.