Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mkdir & copy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
maciej102
Witam!
Gdy próbuję skopiować plik funkcją copy() do folderu(chmod-777) utworzonego wcześniej funkcją mkdir() otrzymuję komunikat SAFE MODE:
Cytat
Warning: copy(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 655 is not allowed to access /srv/www/htdocs/webXX/html/files/aab3238922bcc25a6f606eb525ffdc56 owned by uid 30 in /srv/www/htdocs/webXX/html/plik.php on line 6

Warning: copy(files/aab3238922bcc25a6f606eb525ffdc56/AdbeRdr70_enu_full.exe): failed to open stream: No such file or directory in /srv/www/htdocs/webXX/html/plik.php on line 6

Mój kod wygląda tak:
  1. <?php
  2. if(!is_dir("/srv/www/htdocs/webXX/html/files/".$file['dir'])){
  3. mkdir ("/srv/www/htdocs/webXX/html/files/".$file['dir'], 0777);
  4. chmod ("/srv/www/htdocs/webXX/html/files/".$file['dir'], 0777);
  5. }
  6. if(copy("http://ardownload.adobe.com/pub/adobe/reader/win/7x/7.0/enu/AdbeRdr70_enu_full.exe", "files/aab3238922bcc25a6f606eb525ffdc56/AdbeRdr70_enu_full.exe")){
  7. echo 'Kopiowanie udane';
  8. }else{
  9. echo 'Kopiowanie nieudane';
  10. }
  11. ?>

Zauważyłem też, że gdy usunę utworzony w ten sposób katalog oraz utworzę go "ręcznie"-przez FTP, to nie otrzymuje komunikatu. Czy popełniam jakiś błąd? Jak mogłbym utworzyć folder z poziomu php?? Zaznaczam, że nie mam dostępu do funkcji system() i echo(). Na serwerze zainstalowane jest php 4.
strife
Masz na serwerze włączone safe mode, więc nic nie zrobisz... Napisz maila do admin'a z prośbą o odblokowanie czy coś..

Pozdro!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.