Zwracam się z pytaniem szczególnie do bardziej zaawansowanych w OOP forumowiczów. Wczoraj napisałem (a przynajmniej starałem się napisać

<?php class Sessions { /* Sekcja zmiennych, odpowiadających za połączenie z bazą danych */ // Nazwa użytkownika. private $user = "xxx"; // Hasło. private $pswd = "xxx"; // Host (nazwa serwera). private $host = "localhost"; // Nazwa bazy danych. private $db = "sesje"; /* Zmienne opisujące daną sesję */ // Identyfikator sesji. private $id; // Nazwa sesji. private $name; // Wartość sesji. private $value; // Czas działania. private $timeout; /* Funkcja konstrukcjuna, odpowiedzialna za połączenie z serwerem MySQL. */ public function __construct () { $this->handle = mysql_connect ($this->host, $this->user, $this->pswd) or die ("Nie udało się połączyć z bazą danych. ".mysql_error()); } /* Funkcja pozwalająca utworzyć nową sesję. */ public function create ($name, $value, $timeout) { $create_query = "INSERT INTO sessions (name, value, timeout) VALUES ('$name', '$value', '$time')"; if ($create) { return TRUE; } else { return FALSE; } } /* Funkcja pozwalająca odczytać już istniejącą sesję. */ public function read ($name) { $sel_query = "SELECT * FROM sessions WHERE name='$name'"; if ($sel) { if ($row) { $this->id = $row['id']; $this->name = $row['name']; $this->value = $row['value']; $this->timeout = $row['timeout']; destroy ($this->name); } else { return $this->value; } } else { return FALSE; } } else { return FALSE; } } /* Funkcja niszcząca sesję. */ public function destroy ($name) { if (read ($name) != FALSE) { $del_query = "DELETE FROM sessions WHERE id=".$this->id." AND name='".$this->name."'"; return TRUE; } else { return FALSE; } } else { return FALSE; } } } ?>
Chodzi konkretnie o linijki 72 i 87. Prosiłbym też o podpowiedź co robię źle, co powinienem zmienić w mojej klasie, tak aby była jak najbardziej dopracowana. Proszę o pomoc!