Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formularz, pole tekstowe , PHP i ...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
paweln
Załóżmy ze mam formularz a w nim :
Podaj imie <INPUT TYPE="text" NAME="nazwa" VALUE="wartosc"> i jeżeli użytkownik wpisze np: moje_imie i wybierze "submit" tekst ten zostanie zapisany do pliku. Załóżmy że teraz zamkniemy okno i otworzymy na nowo lub odświeżymy stronę to w miejscu na wprowadzenie imienia bedzie zczytane z pliku paweln, ale bedzie dalej możliwość zmiany tych danych. Nie wiem czy coś takiego jest możliwe, ale może ktoś zna rozwiązanie.
wassago
hmm.. nie wiem czy dokladnie o to ci chodzilo, ale musisz odczytac z pliku dane za pomoca fread() zapisac do tablicy $wartosc..
[php:1:0baac4371a]
<?php
echo "<input type="text" name="nazwa" value="$wartosc">";
?>[/php:1:0baac4371a]
kwiateek
1. W miejscu value w inpucie dajemy:
[php:1:6ec0fc0eb8]<?php echo (isset($_COOKIE['formular_ok'])?$wartosc:"")?>[/php:1:6ec0fc0eb8]
2. Przy wysylaniu danych z formularza przy poprawnym przetworzeniu wysylamy cookiesa z wartoscia formular_ok.
3. Przy wyswietlaniu formularza sprawdzamy czy istnieje $_COOKIE['formular_ok'] i jesli istnieje pobieramy $wartosc z pliku ktora nastepnie wyswietlana jest w value
Troche vchaotycznie ale ma naklonic Ciebie do myslenia biggrin.gif
paweln
Troszke to skomplikowane jak narazie smile.gif
Jak tego nie rozgryze to sie jeszcze zgłoszę. A przy okazii mam drugie pytanko czy przycisk "submit" może być jednocześnie przyciskiem zamykającym okno np w javie, a może jest coś takiego w php ?

<form>
<input type=button value="Close Window" onClick="java script:window.close();">
</form>

Czy da się to jakoś połączyć questionmark.gif?
Puciek
Raczje nie ponieważ jak widzisz to nie jest jako guzik submit tylko jako guzik.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.