Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: galeria
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ewela_n
witam,

mam prostą funkcję, która jest odpowiedzialna za wyświetlanie 8 miniaturek na górze strony. Pod tym paskiem z miniaturkami zrobiłam <iframe> i tam po najechaniu na miniaturkę pojawia się powiększenie wyśrodkowane. I wszystko byłoby w porządku, ale chcę rozszerzyć tą funkcję, czy też dodać nową, aby od razu po załadowaniu miniaturek w polu na dole zawsze pojawiało się powiększone zdjęcie nr 1, które znikałoby, gdyby najechało się na inną miniaturkę

z góry dzięki za podpowiedź
batman
Możesz do parametru src w iframe wstawić linka do pierwszego obrazka.
ewela_n
witam, właśnie o to chodzi, że src mi nie działa. ale po kolei:

zdjęcia umieszczone są w bazie danych i importuje je taka funkcja:

1. <?php
  2.  
  3. $Pics=sql("SELECT * FROM galerie WHERE id_obiektu=$houseID ORDER BY kolejnosc");
  4. $Pics_array = res_array($Pics);
  5. if (!mysql_num_rows($Pics))
  6. {
  7. }
  8. else
  9. {
  10. $Pics_nr=mysql_num_rows($Pics);
  11. $Row_nr=floor($Pics_nr);
  12.  
  13.  
  14. echo "<table width='768' align='center' height='10%' border='0' cellpadding='5' cellspacing='5' bgcolor='B7BA95'>";
  15. for ($i=0; $i<10; $i++)
  16. {
  17. echo "</td><td align='center' valign='middle'>";
  18. show_photo4gallery($path4photos, $dir4house, $Pics_array[$i]['zdjecie'], $houseID);
  19. show_photo4gallery($path4photos, $dir4house, $Pics_array[$i+1]['zdjecie'], $houseID);
  20.  
  21. $i++;
  22. } 
  23. echo "</table>";
  24.  
  25. ?>

poprawiam
---
nospor

i jak robię osobny plik, kktóry ma pokazywać jedno zdjęcie, jest niby błąd w sql
batman
Jeśli z bazy wyciągasz nazwę pliku ewentualnie scieżkę, to parametr src w iframe powinien działać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.