Chce zrobić taki mały silniczek wyszukujący:
W formularzu zrobiłem pare miejsc na wpisanie pojedynczych znaków, oraz możliwość dodania dodatkowych pól(lub usuwanie). Formularz ma za zadanie sprawdzenie np. po przez skrypt szukaj.php czy kombinacje liter wprowadzonych do pól stwożą istniejący wyraz, fraze, daną w pliku textowym, gdzie dane są osobno w każdej nowej linijce.
Wynik wyszukania danej musi być tak skonstruowany aby przykładowo podając trzy litery(znaki) dawało działanie tylo na 1-3 znakowej danej, a wpisanie w formularz 7 znaków działało na dane od 1 do 7 znaków. Funkcja przeszukująca miała by z podanych znaków sprawdzać każdą możliwą kombinację i ukazywac na ekranie tylko wynik(i) prawidłowe.
Kolejnym krokiem, który bym chciał dodać do formularza jest określenie danej pozycji na której musza być niektóre znaki, przykładowo na pierwszej pozycji miało by być "r" a na piątej "*", i funkcja przeszukująca miała by tak wyszukiwać dane aby dopasować wyniki przeszukiwań do podanego wzorca, oczywiście zakres wyszukiwania musi być ograniczony do podanych znaków z pierwszej części formularza.

Żebym źle nie był zrozumiany, nie chce gotowca, tylko pomoc w jaki sposób to zrobić, na jakich wyrażeniach regularnych mam działać lub jakich wbudowanych funkcji spróbować użyć aby coś takiego zrobić.

Oprócz formularzy mam także zaczętą podstawową obsługe pliku, więc to mi odpada.