Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: hmm
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pyras
Czy ktos ma gotowy skrypt ktory o wybranej przez nas godzinie i dacie automatycznie wysylalby sms na wybrany przez nas nr telefonu ?
...moze adres z Url z mozliwoscia znalezienia czegos takiego
hm
Seth
Przy wysylaniu sms'ow na bramke Idei mozna sobie ustawic czas o ktorej sms ma dojsc. Na stronie www.smsbox.pl jest fajny rogramik do sms'ow z mozliwoscia dodanai daty i godziny wyslania sms'a.
pyras
tak ale jak chce ustawic aby codziennie o godzinie 12 mi wysylal to nie zrobie tego przez ten program bo musialbym wchodzic i codziennie wysylac sms a tak to php bedzie za mnie to robic codziennie np przez miesiac
Seth
Zrob tak:
1.Wejdz na strone www.smsbox.pl i zobacz jakie zmienne sa przekazywane POST'em do skryptu bramki (podpatrz formularz)
2. Napisz programik ktory za pomoca zwyklego shella windowsa(jezeli oczywiscie masz windowsa;)) otwiera strone i przesyla odpowiednie wartosci metoda GET do tej strony (Polecam VBS).
3. Potem ustaw ten program w harmonogramie zadan o odpowiedniej godzinie i tyle.
GeoS
Jesli masz Plusa (Plus rules smile.gif ), to zrob sobie skrypt php, ktory bedzie wywolywany o odpowiedniej godzinie (sposob realizacji tej czesci zalezy calkowicie od twojego OSa) i bedzie zawieral funkcje:

Kod
<?

$temat_wiadomosci = '';  // tutaj mozesz wrzucic tamat wiadomosci

$tresc = '';  // tutaj wrzucasz tresc SMSa (ograniczenie to chyba 1400 znakow)

$numer_telefonu = '6xxyyyyyyy';

// gdzie xx to fragment prefiksu Plusa (601,603,605,607,609,691,693,...),

// a yyyyyy to reszta twojego numeru telefonu

mail ('48' . $numer_telefonu . '@text.plusgsm.pl',$temat_wiadomosci,$tresc);

?>
Mac
Cytat
Jesli masz Plusa (Plus rules smile.gif ), to zrob sobie skrypt php, ktory bedzie wywolywany o odpowiedniej godzinie (sposob realizacji tej czesci zalezy calkowicie od twojego OSa) i bedzie zawieral funkcje:

Kod
<?

$temat_wiadomosci = '';  // tutaj mozesz wrzucic tamat wiadomosci

$tresc = '';  // tutaj wrzucasz tresc SMSa (ograniczenie to chyba 1400 znakow)

$numer_telefonu = '6xxyyyyyyy';

// gdzie xx to fragment prefiksu Plusa (601,603,605,607,609,691,693,...),

// a yyyyyy to reszta twojego numeru telefonu

?>

Mógłbyś podać przykład konfiguracji uruchamiania tego skryptu np. codziennie o godzinie 12:00 pod Red Hat?
Z góry dzięki smile.gif
castor
Cytat
Czy ktos ma gotowy skrypt ktory o wybranej przez nas godzinie i dacie automatycznie wysylalby sms na wybrany przez nas nr telefonu ?
...moze adres z Url z mozliwoscia znalezienia czegos takiego  
hm

Cytat
hmm

temat super angrysmiley.gif

uzyj CRONa :wink:
Mac
Cytat
uzyj CRONa :wink:

Wiem, że CRON-a, ale nie wiem jak go (CRON-a) skonfigurować smile.gif
SonGoace
a nie da sięurzyć funkcji if ?
$a=date(okreslona godzina);
if($a=00.00.00)
{
}

ale pewnie nie tongue.gif
dvc
Cytat
a nie da sięurzyć funkcji if ?
$a=date(okreslona godzina);
if($a=00.00.00)
{
}

ale pewnie nie tongue.gif

wszystko byłoby ok gdyby nie to, że skrypt ma sam się wykonywać o określonej porze, czyli podpiąć trzeba do tego CRON'a, ale nie wiem jeszcze jak to zrobić nie zabieałem się za to sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.