Jestem b.początkujący w php.
Szukałem gotowego posta, który by udzielił odpowiedzi na moje pytania ale nie znalazłem więc jeśli są to przepraszam.

Chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy.
Mianowicie mam strone w html-u i dotych czas wstawiałem jedynie gotowe skrypty java badz php. Obecnie zastanawia mnie fakt co mam zrobić abym mógł utworzyć gotowy panel, w którym bym mógł (a bardziej moja narzeczona) pisac nowe jakby posty na strone. Chodzi mi coś podobne jak blogi ale żebym miał to na swojej stronie... (żeby miało wstawianie czcionek, zmiane wyglądu na bold itp, ustawienie textu, wstawianei url, wstawianei obrazków itd...) nie mam pojęcia jak to zrobić? są na to jakieś gotowe skrypty czy muszę sam to pisać czy jeszcze coś innego? Czy muszę całość mojej strony przestawić na php czy może być w html-u?
Wybaczcie moje pytanie ale z php moja styczność jest zerowa (dopiero nabyłem książkę i zaczynam ja przyswajać i nie jest to dla mnei zbyt proste...).
hmm.... tak patrze na panel tu na forum i może dało by się zrobić coś takiego? tylko jak? i jak to zrobić zeby mi się wyświetlało na stronie?
nie wiem czy ktoś wie o co mi chodzi ale jeśli tak to będę bardzo wdzieczny za jakąś odpowiedź.