Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Limit Zapytań do bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
_Martin_
Witam mam takie zapytanie ktore stworzyłem i które ogranicza wysylanie zapytania co 15 sek tylko

1. }
  2. else{
  3. blad('Każdy użytkownik może wysyłać wiadomości do shoutboxa nie częściej niż co 15 sekund!');
  4.  
  5. IF ($_GET['akcja']=='wszystkie'){
  6. $limit = '';
  7. } else {
  8. $zapytanie_zliczajace = mysql_query ("SELECT *
  9. FROM zawodnicy"); $ile = mysql_num_rows($zapytanie_zliczajace);
  10. $od = $ile-15;
  11. $limit = "LIMIT $od,15";
  12. }
  13. IF($od<=0){
  14. $limit = "LIMIT 0, 15";
  15. }else{
  16. $limit = $limit;
  17. }
  18.  
  19. $mktime = mktime();
  20.  
  21. //zawodnicy:
  22.  
  23. FOR($i=1; $i <= 1; $i++){
  24. $imie_nazwisko_zawodnika = losuj_zawodnika();
  25. $wiek_zawodnika = rand(16, 19);
  26. $um1 = rand(4,7);
  27. $um2 = rand(4,7);
  28. $um3 = rand(4,7);
  29. $um4 = rand(4,7);
  30. $um5 = rand(1,7);
  31. $um6 = rand(4,7);
  32. $um7 = rand(4,7);
  33. $um8 = rand(4,7);
  34. $um9 = rand(4,7);
  35. $um10 = rand(4,7);
  36. $um11 = rand(4,7);
  37. $um12 = rand(4,7);
  38. $um13 = rand(4,7);
  39. $um14 = rand(4,7);
  40. $forma = rand(1,3);
  41. $morale = rand(1,3);
  42.  
  43.  
  44.  
  45. $zapytanie = mysql_query("SELECT *
  46. FROM zawodnicy ORDER BY id ASC $limit ( `id` , `id_dywizja` , `id_druzyna` , `imie_nazwisko` ,
  47. `pozycja` , `forma` ,
  48. `morale` , `wiek` , `pensja` , `celnosc` , `opanowanie` , `przyjecia` , `podania` , `technika` , `walka` ,
  49. `skutecznosc` , `stale_fragmenty` , `glowki` , `taktyka` , `szybkosc` , `przeglad_gry` , `wybicia` , `lapanie`,
  50. `spadek_formy`, `spadek_morali`)
  51. VALUES (
  52. '', '1', '1', '".$imie_nazwisko_zawodnika."', '".$pozycja_zawodnika."', '".$forma."', '".$morale."',
  53. '".$wiek_zawodnika."', '', '".$um1."', '".$um2."', '".$um3."', '".$um4."', '".$um5."', '".$um6."', '".$um7."',
  54. '".$um8."', '".$um9."', '".$um10."', '".$um11."', '".$um12."', '".$um13."', '".$um14."', '".$mktime."', '".$mktime."'
  55. )");

Własnie wydaje mi sie dobrze nei wyskkauje zaden bład a jednak nie wykonuje zapytania sad.gif
Moze ktoś pomoże questionmark.gif
TomASS
  1. <?php
  2.  
  3.  
  4. ?>

nic nie pokazuje na zapytanie:

1. SELECT *
  2. FROM zawodnicy ORDER BY id ASC $limit ( `id` , `id_dywizja` , `id_druzyna` , `imie_nazwisko` ,
  3. `pozycja` , `forma` ,
  4. `morale` , `wiek` , `pensja` , `celnosc` , `opanowanie` , `przyjecia` , `podania` , `technika` , `walka` ,
  5. `skutecznosc` , `stale_fragmenty` , `glowki` , `taktyka` , `szybkosc` , `przeglad_gry` , `wybicia` , `lapanie`,
  6. `spadek_formy`, `spadek_morali`)
  7. VALUES (
  8. '', '1', '1', '".$imie_nazwisko_zawodnika."', '".$pozycja_zawodnika."', '".$forma."', '".$morale."',
  9. '".$wiek_zawodnika."', '', '".$um1."', '".$um2."', '".$um3."', '".$um4."', '".$um5."', '".$um6."', '".$um7."',
  10. '".$um8."', '".$um9."', '".$um10."', '".$um11."', '".$um12."', '".$um13."', '".$um14."', '".$mktime."', '".$mktime."'
  11. )");

gdzie jest to ograniczenie co 15sek?
_Martin_
No tutaj

1. "SELECT *
  2. FROM zawodnicy ORDER BY id ASC $limit

i tutaj który jest od za limit.:
  1. }
  2. else{
  3. blad('Każdy użytkownik może wysyłać wiadomości do shoutboxa nie częściej niż co 15 sekund!');
  4.  
  5. IF ($_GET['akcja']=='wszystkie'){
  6. $limit = '';
  7. } else {
  8. $zapytanie_zliczajace = mysql_query ("SELECT *
  9. FROM zawodnicy"); $ile = mysql_num_rows($zapytanie_zliczajace);
  10. $od = $ile-15;
  11. $limit = "LIMIT $od,15";
  12. }
  13. IF($od<=0){
  14. $limit = "LIMIT 0, 15";
  15. }else{
  16. $limit = $limit;
  17. }

WIec mozecie pomóc questionmark.gif
_Martin_
Spoko poradziłem sobie moge ew. dać kod jaki stworzyłem na zrobienie tego oto to:

1. <?php
  2. if($antyflood != '1')
  3. {
  4. setcookie("antyflood", "1", time()+172800);
  5. $data = date("d.m.y G:i");
  6. $_POST['tresc'] = htmlspecialchars($_POST['tresc']);
  7. $_POST['ilosc'] = htmlspecialchars($_POST['ilosc']);
  8. $zapytanie = mysql_query("INSERT INTO `zawodnicy` ( `id` , `id_dywizja` , `id_uzytkownik` , `tresc` , `ilosc` , `data` )
  9. VALUES ('', '".$info_druzyna_wlasna[1]."', '".$_SESSION['id_zaloguj']."', '".$_POST['tresc']."', '".$_POST['ilosc']."', '".$data."')");
  10. }
  11. else{
  12. blad('Każdy Gracz może wysyłać prozbe o sponsoring nie częściej niż co 48 godzin!');
  13. }
  14.  
  15.  
  16.  
  17. if ($_GET['akcja']=='wszystkie'){
  18. $limit = '15';
  19. } else {
  20. $zapytanie_zliczajace = mysql_query ("SELECT * FROM zawodnicy");
  21. $ile = mysql_num_rows($zapytanie_zliczajace);
  22. $od = $ile-15;
  23. $limit = "LIMIT $od,15";
  24. }
  25. if($od<=0){
  26. $limit = "LIMIT 0,15";
  27. }else{
  28. $limit = $limit;
  29. }
  30.  
  31. $mktime = mktime();
  32.  
  33.  
  34. ?>

...

i dalsza treśc smile.gif Pozdrawiam smile.gif
_Martin_
Sorki ze przeszkadzam ale jak zrobic zeby mozna było tylko raz w tygodniu chodzi oto ze jak mam niedziele to moze dopiero w następna niedziel a ja chce zeby było np raz na tydzień np:

Wylosowywuje zawodnika w srode a nastepnego w poniedziałek i zaś jak wylosuje w poniedziałek chce następnego w nast. poniedziłek i tak pentla smile.gif
TomASS
Cytat(_Martin_ @ 2005-09-15 20:20:26)
Sorki ze przeszkadzam ale jak zrobic zeby mozna było tylko raz w  tygodniu chodzi oto ze jak mam niedziele to moze dopiero w następna niedziel a ja chce zeby było np raz na tydzień np:

Niektórzy też by chcieli raz w tygodniu tongue.gif

Sorki, ale nie mogłem się powstrzymać tongue.gif

Zupełnie nie rozumiem o co Ci chodzi. Najlepiej jak się zarejestrujesz, to będziesz mógł edytować swoje posty i będziesz miał dostęp do większej ilości for.

---------------------------dodaje--------------------------
Jeśli masz tabele użytkowników, to spróbuj dodać do niej pole Kiedy_ostatnie_zapytanie i na podstawie tego pola mógłbyś określić czy użytkownik (drużyna) ma prawo wykonać zapytanie.

---------------------------edit---------------------------
@nospor: no wiesz, ja tutaj odpowiadam a Ty mi temat przenosisz tongue.gif winksmiley.jpg
_Martin_
Jezu macie tu bałagan...
Co gdzie mam pytać zeby dostałem odp.. Pisze jeden temat nie odp potem po jakims czasie piszecie od rzeczy pisze nowy zrozumiały to mi przenosicie do starego lol :|
Nie lepiej usunąc stary a zostawić nowy :| Kurna co z wami jest :|
TomASS
Gdybyś od początku się zarejestrował, lub pisał po przemyśleniu pewnych rzeczy, to by nie było problemu.

Cytat
piszecie od rzeczy

To sprecyzuj pytanie, przeciesz Ci odpisałem jak to rozwiązać, gdybyś nie zauważył:

Cytat
Jeśli masz tabele użytkowników, to spróbuj dodać do niej pole Kiedy_ostatnie_zapytanie i na podstawie tego pola mógłbyś określić czy użytkownik (drużyna) ma prawo wykonać zapytanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.