<?php function lacz_bd() { if (!$wynik) return false; return false; return $wynik; } function rejestruj($uzytkownik, $haslo, $email, $dat, $miejscowosc) { $stan_points=0; $stan_cash=200; $lacz = lacz_bd(); if(!$lacz) return 'Polaczenie z baza MYSQL nie moglo zostac nawiazanie - prosze sprobowac pozniej.'; if (!$wynik){ return 'Zapytanie nieudane'; } $uzytkownik_zajety=true; return 'Nazwa uzytkownika zajeta. Prosze wybrac inna'; } ('$uzytkownik', password('$haslo'), '$miejscowosc', '$email', '$dat', '$stan_cash', '$stan_points')"); if(!$wynik) return 'Rejestracja chwilowo niemozliwa. Prosze sprobowac pozniej.'; return true; } ?>
<?php if ($warunek==true) { $wynik_rej = rejestruj($uzytkownik, $haslo, $email, $dat, $miejscowosc); if ($wynik_rej==true){ $HTTP_SESSION_VARS['uzytk_ok'] = $uzytkownik; } } else{ include('rejestracja.php'); } ?>
Witam,
Druga czesc wywoluje funkcje z pierwszjec czesci... mniejsza o to co maja robic. Celem glownym jest polaczenie z baza danych i wpakowanie do niej nowego uzytkownika (lub nie). Mam Apache (win) php 4.3 i Mysql... i wszystko cacy serwej wyspiuje komunikat ze wszystko sie udalo itp... tylko ze problem jest taki ze w bazie danych przeze mnie wywolanej czyli "uzytkownik" w tabeli "uzytkownicy" nie pojawia sie nowy wpis...
Moje pytanie zatem brzmi jak sprawdzic z czym polaczyl sie php i gdzie te dane dodał , ostatecznie przeciez nie wyswietla komunikatu o bledzie. Durgie p[ytanie : jak to zrobic azeby laczyl sie z wlasciwa baza danych ? smile.gif
pozdrawiam
i dzieki za pomoc