yaroNET
20.05.2002, 07:30:47
Czesc!
Mam taki problem, otóz zainstalowlem pakiet FoxServ 1.0, a tam wersja php to 4.05.
W tym problem, ze potrzebuje werscji min 4.12 i nie wiem jak mam to uaktualnic..
Sciaganlem php-4.12-installator i binaria dla windowas rowniez w wersji 4.12, i wrzucilem do katalogu c:/php. Na zkonczenie intalacji wywala mi bład "Error trying access the local web service : GetObject faild. You will need to manually configure IIs via the mangement console"...
I dalej jest stara wesja php
Mam win XP
Ps. Ukazala sie nowa wersja FoxServ 3.0 RC1,nie wiecie jaka tam jest wersja php?
Cholera nie mogę siciągnąc po to aby prztestowac, bo siedzę na zwykłym modemie gprs i place za kazde 100 kb bajonskie sumy :cry: ...
Mam nadzieje ze umiecie mi pomoc.
Z gory dzieki
Pozdro!
Yaro
weezy
20.05.2002, 10:27:51
binaria do win32 musisz WSZYSTKIE razem z ukrytymi plikami skopiowac do katalogu foxserv/php i juz dziala... w kazdym razie u mnie tak dzialalo jak z 4.0.5 zmienialem na 4.2.0...
yaroNET
20.05.2002, 15:36:05
I to wystraczy, a co z installer`em?
weezy
20.05.2002, 18:13:29
nie. installer jest potrzebny w momencie gdy instalujesz php na apache lub inny server... w foxserv wystarczy zastapic wersje php...
yaroNET
20.05.2002, 18:42:45
Skopiowałem zawartość katalogu z binarimi i nadal wysakuje mi info ze jest to wersja 4.0.5... :cry:
Sprobuje raz jeszcze ale nie wiem czy to os da..
Cytat
Skopiowałem zawartość katalogu z binarimi i nadal wysakuje mi info ze jest to wersja 4.0.5... :cry:
Sprobuje raz jeszcze ale nie wiem czy to os da..
A skopiowałeś ukryte pliki?
yaroNET
20.05.2002, 19:14:15
tak, skopiowalem wszystko...
poza tym zauwazylem ze jest znaczna roznica miedzy tym katalogiem php zainstalownym przez Foxserv (c:/FoxServ/php) a tym z binariami
Czy tak powinno byc?
Poza tym w katalogu php (tego z Foxserv) jest katalog "existensions" a w binariach takiego nie ma
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.