Cytat
zgadza sie czesciowo - nigdy sie tym nie bawilem bo nie potrzebowlaem - znalzlem za to artykul w jezyku polskim ktory mowi ja to zrobic. jego adres masz wyzej.
No tylko, ze z tego artykulu nie moge wywnioskowac (nie szukalem jakos specjalnie) na jakiej wersjie Apache'a to robili...
Cytat
To chyba kazdy wie :]
Cytat
to jeszcze powiedz co zrobiles - chyba tego oczekiwal autor..

No tak.. tak sie rozpedzilem, ze zapomnialem o najwazniejszym
Nie mam przy sobie tych plikow, wieczorkiem podrzuce jak dysk wezme ze soba, wiec napisze narazie z pamieci.
Najpierw konfiguracja apache'a, czyli httpd.conf
Zeby bylo to na calym serwerze (na kazdym virtual hoscie) przy wykorzystaniu tylko jednego pliku HEADER i README trzeba porobic (lub skorzystac z juz zrobionych) aliasow.
Np.
Alias /hdr/ /usr/vhosts/
Teraz w sekcji globalnej (nie zadne <Directory>, tak zeby bylo to ustawione dla calego serwera, najlepiej podmienic to co juz jest ustawione, bo standardowo jest)
ReadmeName /hdr/README.html
HeaderName /hdr/HEADER.html
Jak widac na screenie, skorzystalem z php (katalog odczytywany dynamicznie), ale do ReadmeName/HeaderName trzeba podac plik typu text/html, a php juz ma inny typ (application/x-httpd-php). Wiec stosujemy taki trik, ze includujemy plik php poprzez SSI "komenda" :
<!--#include virtual="HEADER.php" -->
Oczywiscie trzeba miec wlaczone SSI w katalogu /hdr/ (znaczy tym, do ktorego ów alias prowadzi, czyli tam gdzie fizycznie sa HEADER.html etc.)
Np.
Options Includes w sekcji <Directory> od tego kataogu, badz
SetOutputHandler Includes html (tylko w apache2).
Jesli ustawiamy tym 1 sposobem to jeszcze trzebaby wlaczyc parsowanie przez SSI plikow html, a nie tylko shtml, czyli AFAIR
AddHandler server-parsed html
W plikach HEADER.* i README.* co sie tylko podoba...
To co mam u siebie wrzuce wieczorkiem.
O ile czegos nie zapomnialem powinno dzialac.
Reszta wieczorem jak bede mial to pod reka.
Cytat
ps
twoj serwer przekierowuje na port 81.. a ten wycina mi proxy..
Pozdrawiam
Nic na to nie poradze, tak jest skonfirgurowany serwer.
Zrobilem mirrora
tu
ps. to nie jest moj serwer ;P