Cytat
Jeśli zmienna $_GET, która ma zawierać liczbę, zawiera tekst, wtedy wyświetla się pusta strona. Wg. mnie nie ma sensu wyświetlać strony z informacją "błędny ID", lecz może się mylę?
Cytat
"Kategoryczny podział kategorii (także możliwość tworzenia subkategorii)." - znaczy się co??
Podział zawartości na kategorie i subkategorie (fakt, błąd zrobiłem, powinno być - "zawartości").
Cytat
Schematy wyglądu zawierająca w sobie kod php
Zalety: większe możliwości, szybsze generowanie się skryptu.
Wady: trudniejsza edycja i mniej przejrzysty kod.
W tym przypadku musi być jakiś kompromis. F3... ma na celu szybkie generowanie się.
Samo { i } nie spowolni go bardzo (różnice będą małe), jednak gorzej z <!-- START menublock -->.
Cytat
# Upchnięcie wszystkiego w includowane pliki *.php
# Z tego co widzę, sztywny układ strony.
Nie za bardzo rozumiem...
Cytat
Chwalisz się kompatybilnością z MySQL5?
Przykładem jest haa.pl (zainstalowany MySQL5), gdzie Mambo, php-Fusion nie dadzą się zainstalować. W przypadku F3(...) nie było problemów.
Cytat
W CMSie operuje się na treści. Nie ma ograniczeń co do tego czy COŚ jest newsem czy artykułem jednym kliknięciem zmieniasz newsa na artykuł czy odwrotnie.
W F3... operuje się zaś na zawartości. Artykuły, pliki, nowości, galeria, linki znajdują się w kategoriach. Wolne strony są "wolne", nie są przypisane do żadnych kategorii. Nowości mają swoje opcje, artykuły swoje...
Jak więc to pogodzić?Jeśli to nie CMS, nazwę mogę zmienić.
W pewnym numerze EKsperta był test CMSów. Były tam też: php-Fusion ("Ekspert poleca") i jPortal.