Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: niewidoczny adres :|
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bronx
witam

ostatnio na pewnej stronie zauważyłem jedną rzecz a mianowicie

poz zalogowaniu się przechodzimy do pliku login.php gdzie znajdują się różne linki. No i teraz jak kliknełem np. na dodaj newsa to pojawił mi się formularz do dodawania ale w pasku adresu dalej było login.php (bez żadnego łańcucha w stylu login.php?akcja=dodaj_newsa). I tak jest przy każdej operacji, że zawsze jest tylko login.php

jak można uzyskać takie coś ?
kszychu
Przesyłanie zmiennych metodą post lub za pomocą sesji.
bronx
Cytat(kszychu @ 2005-10-06 13:03:01)
Przesyłanie zmiennych metodą post lub za pomocą sesji.

no własnie tak samo pomyslałem, ale zdaje mi się ze to nie były formularze :/. Musze jeszcze dokladniej popatrzyc... Bo takie cos jest mozliwe tylko z formularzami ? tylko przez nie mozna przeslac cos metoda post ?
mike
Cytat(bronx @ 2005-10-06 13:21:15)
(...) Bo takie cos jest mozliwe tylko z formularzami ? tylko przez nie mozna przeslac cos metoda post ?

Nie tylko.
Dane metodą POST można wysłać bezpośrednio wysyłając nagłówki za pomocą gniazdek.
Poczytaj o nich: fsockopen() i poszukaj na forum.
zbig13
Niekoniecznie, jest jakiś sposób żeby wysłać dane metodą post bez formularza. Jakiś czas temu był chyba na forum temat o tym. A jeśli to o czym mówisz było to zrobione za pomocą sesji, to przecież i tak nie trzeba formularza.
Guest
A może poprostu było wszystko w ramce ?

Kliknij prawym na linku daj właściwości i zobacz do jakieg adresu odnosi.
bronx
Cytat(mike_mech @ 2005-10-06 13:29:00)
Cytat(bronx @ 2005-10-06 13:21:15)
(...) Bo takie cos jest mozliwe tylko z formularzami ? tylko przez nie mozna przeslac cos metoda post ?

Nie tylko.
Dane metodą POST można wysłać bezpośrednio wysyłając nagłówki za pomocą gniazdek.
Poczytaj o nich: fsockopen() i poszukaj na forum.

ok napewno poczytam, dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.