Plik logowania:
<?php require_once('modules/database_class.php'); $db = new db; $db->dbconnect(); require_once('modules/user_class.php'); $user = new user; require_once('modules/comment_class.php'); $komentarz = new comment; { } else { { $user->zaloguj_usera($_POST[user],$_POST[password]); } else { $user->loguj_form(); } } ?>
user_module.php
<?php switch($_GET[action]) { case 'view': $user->pokaz_profil($_GET[id]); break; } ?>
user_class.php
<?php class user { function loguj_form() { echo '<center><form name=formularz method=post action=index.php style="border: 0px solid; width=50%; text-align=left;"> Login:<br /><input type=text name=user><br /> Password:<br /><input type=password name=password><br /> <input type=submit value=Dodaj></center> Nie masz konta?<br /><a href=#>Zaloz!</a> </form><br />'; } function zaloguj_usera($user_name, $user_password) { $result = mysql_query("SELECT * from users WHERE user_name='$user_name' && user_password='$user_password' && active='y' && banned='n'"); if(!$result) { } else { if($ile=='1') { $_SESSION['user']=$user_name; } else { echo '<center><b>Niepoprawne dane!</b><br /> <form name=formularz method=post action=index.php style="border: 0px solid; width=50%; text-align=left;"> Login:<br /><input type=text name=user><br /> Password:<br /><input type=password name=password><br /> <input type=submit value=Dodaj></center> Nie masz konta?<br /><a href=#>Zaloz!</a> </form><br />'; } } } function pokaz_profil($id) { { echo 'Uzytkownik: '.$wynik['user_name'].'<br />E-mail: '.$wynik['user_email'].'<br />Ranga uzytkownika: '.$wynik['range'].'<br />'.$wynik['www']; } } } ?>
Po zalogowaniu i kliknieciu na stronie glownej w linku kierujacym do profilu uzytkownika oraz pozniejszy powrot na strone glowna w tym miejscu:
<?php ?>
wywala mi: Zalogowano jako: Object id #2
Mam pytanie co jest nie tak, co mam wpisac zeby wypisalo mi normalna nazwe uzytkownika zapamietana w sesji?? :] probowalem juz chyba prawie wszystkiego

czy da sie jakos zablokowac zmienna, zeby nie dalo sie do niej wprowadzac nowych danych??