Ja polecam zdecydowanie Joomla wsumie jest to samo co Mambo. Ale Joomla jest i bendzie rozwiajana a wiem jakie są plany z tym projektem wiec sie zapowiada bardzo dobrze. A co do zmian to zależy co potrafisz czyli czy znasz php i html ccs i inne przydatne żeczy do zmieniania lub wprowadzania własnych rozwiązań.
Ja na poczontku szukałm cms i zdecydowanie lepiej wypadła joomla ponieważ jest bardzo dużo materiałów odnośnie obsługi cmsa i pisania do niego różnych modułów i komponetów. Ale zanim sie pisze cos to warto sprawdzić czy ktoś już nie napisał.Do joomli jest bardzo dużo modułów które można doinstalować do cmsa. Więc nie ma problemów z dostosowaniem do swoich potrzeb
Próbowałem php-fusion nauczyć sie go i po zmieniać do moich potrzeb. Z nauką obsługi to nie problem ale żeby coś zmienić żeby było po mojej myśli to nie było sprawą prostą ponieważ trudno mi było sie w nim odnaleść co do czego służy a materiałów nie mogłem znaleść i tak się szybko zniechęciłem i się z tego bardzo ciesze z tego powodu. A co do wyglądu joomla już na starcie bije php-fusion.
Joomla została paro krotnie już wyrużniona przez rużne fachowe czasopisma
A jesli nie wiesz nadal który wybrać to sciągnij se krasnala i zainstaluj na lokalnym kompie i po sciągaj rózne cmsy i posrawdzaj.
Joomle znajdziesz bez problemu wystarczy wpisać w google joomla oraz mambo
i tam znajdziesz artykuły, gotowe templatki, modułu, komponety
Zacznij od
www.joomla.pl
www.templatki.com
Polecam

---
[scanner] Ja natomiast polecam zakup słownika ortograficznego. Jeżeli Twój następny post będzie równie niechlujnie napisany, gwarantuję, iż zostanie włączone moderowanie każdego Twojego posta na okres jednego miesiąca.