Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z PHP prosze o POMOC
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tomekk
[/color] Od jakiegoś czsu nie wiem dlaczego wyskoczył mi na stronie błąd parsera php. Nie wiem jak to usunąć to wygląda mniej więcej tak:
Wystapil blad parsera php !
Informacja o bledzie :

Warning: setlocale() [function.setlocale]: Passing locale category name as string is deprecated. Use the LC_* -constants instead. in /home/utomek/html/mainfile.php on line 432
Adres mojej strpny to http://ufo.dos.pl
Bardzo prosze o pomoc

pozdrawiam
[b][color=red]
kurtz
Cytat
Warning: setlocale() [function.setlocale]: Passing locale category name as string is deprecated. Use the LC_* -constants instead. in /home/utomek/html/mainfile.php on line 432

1. prosze zmien temat bo ten nic nie mowi
2. pogrubienie na oko zbedne
3. przesunalem z php Pro bo sie tam ni troche nie nadalwal.

4:
przeczytaj prosze uwaznie komunikat ktorey dostales. po pierwsze pierwsze slowo mowi Warninging czyli otrzezenie - trudno wiec to nazwac bledem krytycznym
po drugie komunikat w prostym angielskim che ci powiedziec - w linii nr 432 w pliku manfile.php uzywasz funkcji setlocale(). sugeruje jednak parametr okreslajacy kodowanie podac nie jako string (tzn nie w '') ale jako stala zaczynajaca sie od LC.
czyli:
otworz plik mainfile.php, znajdz linie nr 432, w niej jest pewnie setlocale("LC_ALL" ...) zmien to na setlocale( LC_ALL ..) a reszte zostaw bez zmian

hawk.
Seth
Za lamanie regulaminu grozi skasowanie konta !
Jezeli jeszcze raz sie to powtorzy pozegnamy Ciebie.
Zmien swojego posta... nie jestesmy slepi, wiec nie musisz pogrubiac angrysmiley.gif
tomekk
I nie wiedzialem że aż tak odtro reagujesz moderatorze. Pisałem juz do kilku tego typu portali i nie uzyskałem odpowiedzi więc ją pogrubiłem. A musze ten problem na stronie szybko usunąć to jest dla mnie ważne. Więc prosze żeby nie usuwać tego wątku
Seth
Pogrubienie jeszcze jakos bym zniosl ale umieszczanie tego samego tematu na roznych foach to stanowczo za duzo. Stad moja ostra reakcja.

P.S. Podaj to co masz w kodzie w lini 432 oraz powyzej i ponizej jakies 5 inijek inaczej bedziemy musieli uzyc bodajze scannera kuli do przepowiadania przyszlosci.
kurtz
Cytat
Podaj to co masz w kodzie w lini 432 oraz powyzej i ponizej jakies 5 inijek inaczej bedziemy musieli uzyc bodajze scannera kuli do przepowiadania przyszlosci.
eee po kiego grzyba?...
Seth
Bo nie sadze aby w tym co podales tkwil blad.
tomekk
To są linie od 430 o które prosiłeś setlocale to linia 432

function formatTimestamp($time) {
global $datetime, $locale;
setlocale ("LC_TIME", "$locale");
ereg ("([0-9]{4})-([0-9]{1,2})-([0-9]{1,2}) ([0-9]{1,2})sad.gif[0-9]{1,2})sad.gif[0-9]{1,2})", $time, $datetime);
$datetime = strftime(""._DATESTRING."", mktime($datetime[4],$datetime[5],$datetime[6],$datetime[2],$datetime[3],$datetim
[1]));
$datetime = ucfirst($datetime);
return($datetime);
}
tomekk
Jeszcze raz bo nie wyłączyłem usmieszków :)

function formatTimestamp($time) {
global $datetime, $locale;
setlocale ("LC_TIME", "$locale");
ereg ("([0-9]{4})-([0-9]{1,2})-([0-9]{1,2}) ([0-9]{1,2}):([0-9]{1,2}):([0-9]{1,2})", $time, $datetime);
$datetime = strftime(""._DATESTRING."", mktime($datetime[4],$datetime[5],$datetime[6],$datetime[2],$datetime[3],$datetim
[1]));
$datetime = ucfirst($datetime);
return($datetime);
}
Seth
kurtz: zwracam honor smile.gif

tomekk: kurtz juz Ci podal rozwiazanie.
DeyV
tomekk - pamietaj, że jest przycisk __'EDYTUJ'__
Puciek
Pamiętej że jest taki znacznik jak php oraz CODE...
tomekk
Dziekuje za pomoc
pozdrawiam smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.