Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP odświezanie formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
styx
Witam. Proszę o pomoc z onclickiem. Poniżej przedstawiam poniży kawłek kodu. Chodzi o to aby przed przekierowaniem self.location.href dane wpisane na stronie zostały zatwierdzone. Poniższy kod czasami działa czasami nie, nie wiem dlaczego. Od razu mówie że niemogę dać adresuod self-a do <form action> musze robić to oddzielnie. Pomoc mile widziana, z góry thx.

1. <?php
  2.  
  3. print '<input type="button" class="butodmen" value="Dodaj pojemnik" onclick=submit();self.location.href="index.php?'.SID.'&wbr=1&popt=1&dodajpoj='.$_SESSION['wybrane['.$i.']'].'&strona='.$_SESSION['strona'].'"></td>';
  4.  
  5. ?>
mike
1. Popraw temat bo tylko się ośmieszasz <lol>
2. Daj dla formularza jakieś id a potem zrób coś takiego:
  1. onclick="getElementById('formularz').action='index.php?var=value'; getElementById('formularz').submit();"

Nie jestem do końca przekonany czy to zadziała ale idź tą drogą.

3. I nie tak:
  1. <?php
  2.  
  3. $_SESSION['wybrane['.$i.']']
  4.  
  5. ?>

tylko tak:
  1. <?php
  2.  
  3. $_SESSION['wybrane' ][ $i ]
  4.  
  5. ?>

----edit----
I przenoszę na php Pocz.
~mike_mech
styx
kurcze teaz jestem w innym miejscu i tu w ogóle submit() nie działa

----edit---
Bykom STOPexclamation.gif!
~mike_mech
mike
Cytat(styx @ 2005-11-21 09:35:17)
kurcze teaz jestem w innym miejscu i tu wogule submit() nie działa

Wiesz co, może Ty się zastanów co chciałeś nam powiedzieć i przeedytuj posta.

Co nam to mówi że Ci nie działa :?: Zastanów się choć teraz, bo nie zrobiłeś tego pisząc posta.

Wróżki, Czarodzieje i Jasnowidzowie to bajki. Nikt się nie domyśli co zrodziło się w Twojej głowie.
styx
teraz chodzi o to że
  1. onclick="submit();"

nie działa

----edit---
Bykom STOPexclamation.gif! ("nie działa" pisze się oddzielnie)
~mike_mech
mike
No ale submit() to metoda obiektu,nie możesz sobie jej użyć ot tak sobie. submit() działa dla jakiegoś formularza, bądź innego obiektu.
styx
ok wszytko działa sorx pomyliły mi się pliki dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.