Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak skorzystać ze zmiennych php w javascript
Forum PHP.pl > Forum > PHP
soul_calibur
Witam,

Mam taki oto problem:
1) definiuje sobie zmienna:
$command=shell_exec('dowolna.komenda.bash'a');
2)nastepnie tworze sobie przycisk w komorce tabeli, po nacisnieciu ktorego chcialbym zeby wykonywala sie akcja przypisana do zmiennej $command, moj kod wyglada nastepujaco jednak cos w nim jest nie tak:
echo "<td><input type=\"button\" value=\"Login\" onclick=\"document.formularz.action='$command';document.formularz.submit()\"></td>"; rolleyes.gif

Dzieki z gory za pomoc smile.gif
dtb
  1. <?php
  2. echo '<script language="javascript">
  3. command = '.$command.';
  4. </script>';
  5. ?>
nospor
po pierwsze: to co napisales:
  1. <?php
  2. $command=shell_exec('dowolna.komenda.bash'a');
  3. ?>
To jest przypisanie do zmiennej $command wyniku wywołania funckji shell_exec, a nie przypisanie akcji smile.gif
po drugie: po stronie klienta nie wykonasz w js funkcji php, wiec to co napisal ci dtb jest nie na miejscu.
dtb
on nie chce wywolac funkcji, tylko odczytac zawartosc zmiennej, a pewnie i tak chodzi mu o wynik bo przypisal wczesniej do zmiennej $command wynik funkcji, tylko sie pewnie zle wysłowil
soul_calibur
no tak chodziło mi o to zeby akcją jaka sie wykona po onclick bylo wlasnie wywolanie tej zmiennej, a raczej jej zawartosci, źle sie zrozumielismy widocznie nospor winksmiley.jpg jezeli ktos ma dalej jakis pomysl na to,lub cos w tym stylu to prosze o porade.
gulldarek
AJAX? po kliknieciu przycisku wysylasz do skryptu parametr komendy, skrypt wykonuje akcje i zwraca do strony klienta wynik?
soul_calibur
tak dokładnie o takie cos mi chodzi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.