Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zezwolenia na stronei
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Hpsi
Witam chicalbym napisac moduł zezwoleń lecz nie mam pomysłu jak to rozwiazać tak aby to chodziło w miarę dobrze:
Na wstępie rozdzieliłem uprawnia na grupy userow i tu nastąpił problem: czy w grupach userów przetrzymywać w serialize tablice z nazwami modów do których mają dostęp i następnie sprawdzać czy dany moduł jest w zezwoleniach danej grupy ? (troszke uciążliwe rozwiazanie ... ) i następnie trzeba sprawdzać także w panelu administracyjnym (każda grupa ma przyporządkowane sobie zezwolenia do danej grupy: np grupa - Newsmai: maja dostęp do Newsów, Edycji Danych, Prywatnych wiadomości) natomiast Grupa: user: ma tylko do Edycji Danych, i PW) póki co jedynym moim pomysłem jest przetrzymywanie nazw modułów w tablicach i sprawdzać to. Ale czy znacie jakieś inne lepsze rozwiazanie ?

Sorki za orty, ale to nie jest moja dobra strona, winksmiley.jpg

----edit----
Poprawiłem te orty i podopisywałem polskie znaki. Ale następnym razem - Bykom STOPexclamation.gif!
~mike_mech
Aztech
modółquestionmark.gif?
roździelem?questionmark.gif
serlize?questionmark.gif
Ja cię proszę - popraw to, bo to aż w oczy kole! (wiem nie jestem adminem, moderatorem, ale trochę szacunku dla języka ojczystego!)

----edit----
Jest taki przycisk jak "Raportuj". Zwracanie uwagi jest OK, ale proszę z niego korzystać (przycisku Raportuj).
~mike_mech
Lars
pole w tabeli o np. nazwie rights i wartosci 1 (zwykly user) lub 2 (admin)... piszesz metodę w klasie userów do sprawdzania czy ktoś jest adminem a potem w modułach "tylko for admins" dajesz sprawdzenie tego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.