do tego skrypt go obsługujący
<?php $maxFileSize = 2621440; //maksymalna wielko¶c' pliku w bajtach $uploadFolder = 'naprawione/'; //folder, do którego be;d± kopiowane pliki $acceptMIME = array('application/arj', 'application/winrar', 'application/zip', 'application/vnd.ms-excel',); //akceptowane typy plików (MIME Types) if($_GET['a'] == 'upload') { $picture = $_FILES['upload_picture']; { $check = 0; foreach($acceptMIME as $key => $value) { if($picture['type'] == $value) { $check = 1; break; } } if($check) { if(!$send_picture) {$errorMsg = 'Błąd podczas kopiowania pliku do wyznaczonego folderu!';} else { /////////////// dodawanie do bazy //////////////////////////// $nazwa_pliku=$picture['name']; $login=$zalogowany; $rozmiar=$picture['size']; $odbiorca_pliku=$_POST['odbiorca']; require_once('./polacz_z_baza.php'); if ($nazwa_pliku && $tekst && $login && $rozmiar && $odbiorca_pliku) { $zapytanie = "INSERT INTO pliki_naprawione (id, login, nazwa_pliku, rozmiar, tekst, odbiorca) VALUES ('', '$login' , '$nazwa_pliku', '$rozmiar', '$tekst', '$odbiorca_pliku')"; } $info ='<div align="center"><font size="1">Udało się dodać opis!!!</font></div>'; } else { $info ='<div align="center><font size="1">Wystąpił nieoczekiwany błąd i opis nie został dodany!</font></div>'; } /////////////// koniec dodawania do bazy //////////////////// $errorMsg = '<div align ="center"><font size="1">Kopiowanie pliku zakończone sukcesem!</font></div>'; } else $errorMsg = '<div align ="center"><font size="1">Nieprawidłowy typ pliku!</font></div>'; } else { switch($picture['error']) { case 1 : $errorMsg = '<div align ="center"><font size="1">Rozmiar pliku przekracza maksymalny dopuszczalny rozmiar ustawiony w konfigur
acji php (php.ini)!</font></div>'; break; case 2 : $errorMsg = '<div align ="center"><font size="1">Rozmiar pliku przekracza maksymalny dopuszczalny rozmiar ustawiony w skrypcie
!</font></div>'; break; case 3 : $errorMsg = '<div align ="center"><font size="1">Plik nie został wysłany w całości!</font></div>'; break; case 4 : $errorMsg = '<div align ="center"><font size="1">Żaden plik nie został wysłany</font></div>'; break; } } } ?>
Kiedy wysyłam pliki z firefoksa: przechodzą dwa typy xls i zip (były one standardowo ustawione w typach MIME obsługiwanych przez serwer) arj i rar nie przechodzą (te dodawałem sam i są widziane jako typy użytkownika). Nie sądzę żebym coś zrąbał.
Nazwy wpisałem takie jak widać w skrypcie a w polach extensions dałem ich rozszerzenia czyli rar i arj. Nie działa i nie jestem w stanie znaleźć przyczyny błędu.
Najdziwniejsze jest jednak to że sprawdzałem ten sam skrypt w ie 6 sp2 i o dziwo oprócz tych dwóch typów wymienionych nie przechodzą również zipy, formularz puszcza tylko pliki excela. Tutaj mnie zamurowało. Co jest z tym formularzem nie tak? Czy ie sam jeszcze dodaje coś do formularza?
----edit----
Do wstawiania kodu HTML służy tag [ html ]

Poprawiłem, ale już ostatni raz. Prosze używać poprawnego bbCode'u.
~mike_mech