Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: linki a zmienne
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gilm
Witam

Mam problem z linkami poniewaz na serwerze, na ktorym umieszczona jest strona zostala wylaczona obsluga zmiennych globalnych. Poniewaz znam sie na php raczej wcale mam pytanie czy i jak to obejsc? Co poprawic zmienic i na jak zeby jednak linki dzialaly? Zalezy mi na tym zeby ladowac tresc do konkretnej komorki w tabeli strony.

Z gory dzieki za wszelka pomoc.
gilm
Ive
po prostu te zmienne ktore chwytasz z adresu musisz opatrzyc w zmienne globalne $_GET['zmienna_z_adresu'] a te z formularzy $_POST['zmienna_z_forma'] ... sa jeszcze inne globalne ale to juz mozesz sobie doczytac z manuala
dtb
$_GET['param']
gilm
Problem polega na tym, ze nie moge uzywac zmiennych globalnych. sad.gif
Linki bardzo ladnie dzialaly i wszysko bylo ok do czasu kiedy administratorzy serwera wymyslili ze je wylacza i niech sobie wszyscy modyfikuja skrypty tak, zeby zmiennych globalnych nie uzywaly.
Zastanawiam sie czy jest mozliwe zrobienie czegos takiego w linku i was drecze, bo sama raczej nie wymysle z tego co widze sad.gif

/gilm
dtb
tzn. chodzi aby mozna bylo używac $nazwa zamiast $_GET['nazwa']?

1. <?php
  2. foreach ($_GET as $key -> $value)
  3. $$key = $value;
  4. ?>
ghostrider
extract" title="Zobacz w manualu php" target="_manual

1. <?php
  2. extract($_GET);
  3. ?>
gilm
Dzieki wam bardzo smile.gif juz wszytsko dziala smile.gif

/gilm
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.