CHodzi mi o to ze mam juz dosc (zadna aluzja do was) pisania skryptow w oparciu o gotowe rozwiazania. Moze nie przeszkadzaja mi te rozwiazane problemy ale to ze wlasciwie bardzo czesto nie kapuje JAK one zostaly rozwiazane. Dochodzi do tego ze pisze rzeczy dosyc zaaansowane jednoczesnie nierozumiejac podstawowych czesci tych skryptow. I tak na przykład napisałem caly system obslugi bazy danych nie rozumiejac jak działa funkcja wyswietlajaca dane w tabelkach (sciagnalem ja z manuala a potem modyfikowalem np do <select>)
Dlatego zmieniam swoje postepowanie i zaczynam pytac o wszystko czego nie rozumie. Wybaczcie ale nie wszystko da sie "odszyfrowac" z manuala, zwlaszcza gdy jest po angielsku (przez moja nauczycielke ang teraz moge prowadzic takie zajecia jak "kurs spania w ekstremalnych warunkach dzwiekowych" itd.)
Wiec jesli wam to nie przeszkadza to w tym temacie bede pytal o rzeczy dla was pewnie banalne, ale dla mnie niezrozumiale (mam nadzieje ze po waszych wyjasnieniach tez stana sie dla mnie banalne)
tak wiec:
1. Jak dziala funkcja eregi (tylko nie mowcie ze tak samo jak "ereg")
2. Castor kiedyc wykorzystywal takie znaczki "(.*)", co to jest?
3. Pco czasami na koncu komedy jest takie cos "/n/t"