Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rozmowa kwalifikacyjna
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ksiadz
Witam

Dostałem dzisiaj ofertę pracy na stanowisko programisty php ale oczywiście przed podjęciem pracy musze pomyślnie przejść rozmowę kwalifikacyjna, problem polega na tym, że jest to dla mnie pierwsza oferta „z górnej półki”. Ze względu, iż zależy mi na stałej i dochodowej pracy a miejsce zatrudnienia jest oddalone o około 500 km (Warszawa) od dzisiejszego miejsca zamieszkania (w grę wchodzi przeprowadzka) zwracam się z pytaniami do tych, którzy mają już doświadczenie w takich sprawach:
- czego mam się spodziewać na miejscu i podczas rozmowy (prócz tuzina chętnych na miejsce)?
- czego mam unikać jak ognia?
- w granicach jakich warunków finansowych mógłbym rozważać decyzję o przeprowadzeniu się (domyślam się, że życie w Warszawie nie należy do najtańszych)
- jutro pracownik firmy ma do mnie zadzwonić i podać szczegóły gdzie i kiedy odbędzie się rozmowa... o co najlepiej pytać przed decyzją wyjazdu do Warszawy (koszta transportu też się liczą a na darmo nie uśmiecha mi się jechać)
patrycjusz
Cytat
- czego mam się spodziewać na miejscu i podczas rozmowy (prócz tuzina chętnych na miejsce)?

Jeżeli firma jest poważna: testów, testów i jeszcze raz testów twoich umiejętności, np przykładowe zadania na spotrzegawczość (diagram obiektów z błędami itp), kod źródłowy z błędem itp.
Cytat
- czego mam unikać jak ognia?

1. Deklaracji z swojej strony.
2. Nadmiernej skromności (hmm... nie wiem jak to nazwać winksmiley.jpg) z swojej strony - pracodawca musi wiedzieć i mieć pewność że chcesz u niego pracować, że masz zapał do pracy.
3. Deklaracji pracodawcy o wielkich projektach - uważaj na bajki w stylu, jak Pan popracuje dla nas przez najbliższe xxx to za miesiąc przyjemiemy Pana do pracy nad projektem XXXL winksmiley.jpg
Cytat
- w granicach jakich warunków finansowych mógłbym rozważać decyzję o przeprowadzeniu się (domyślam się, że życie w Warszawie nie należy do najtańszych)

Mieszkanie (kawalerka) - 1 tyś + media,
Żarcie - min. 500 zł,
Dodatki (bilety, komórka) - 500 zł.
Razem - 2 tyś na początek.
Cytat
- jutro pracownik firmy ma do mnie zadzwonić i podać szczegóły gdzie i kiedy odbędzie się rozmowa... o co najlepiej pytać przed decyzją wyjazdu do Warszawy (koszta transportu też się liczą a na darmo nie uśmiecha mi się jechać)

Zakres obowiązków i pensję jakiej możesz się spodziewać.
Sprawdź wiarygodność firmy na własną rękę, patrząc na listę Klientów, realizacji, patrząc poprostu w google winksmiley.jpg i dodatkowo jeżeli masz dostęp do np. krd to tam, jeżeli nie to po serwisach typu giełdy wierzytelności.

Pozdrawiam,
patS
seba8719
ale mozesz podac konkrety pytan na tej rozmowie
mike
~seba8719 Ty do bystrych nie należysz, co?
Data.
seba8719
za to ty jestes bardzo bystry nabijam posty zeby moc rozwiazac test o php a co do obrazania po tresci jednego postu to zycze szczescia w zyciu pewnie oceniasz kogos po tym jak piowie ci czesc zarozumialy bucu?
blooregard
@seba8719, możesz nabijać te posty w bardziej produktywny sposób, np. odpowiadając w wątkach, w których ktoś ma problem? W końcu, jeśli chcesz rozwiązać test z php, jakąs wiedzę posiadasz?
chlebik
Na Hydeparku sie postow nie zlicza smile.gif

A jesli nie czujesz sie w silach to odpusc sobie takie wycieczki. Predzej szukalbym roboty zdalnej za konkretne pieniadze niz jechal z calym mandzurem 500km dalej.
erix
Cytat
za to ty jestes bardzo bystry nabijam posty zeby moc rozwiazac test o php a co do obrazania po tresci jednego postu to zycze szczescia w zyciu pewnie oceniasz kogos po tym jak piowie ci czesc zarozumialy bucu?

Hipokryzja? Osobiście się postaram o -100 postów dla Ciebie.

Jednak admin wykazał się większą kreatywnością.
Moli
@erix - Hahah genialne posunięcie smile.gif Teraz trochę mu zajmie rozwiązanie testu (oczywiście na tym koncie) smile.gif
blooregard
Cytat

O, matko....
Cysiaczek
Też zaraz Wam wszystkim tak porobię za dyskusję w starociach.
Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.