Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prosta aplikacja testów.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ernest_potokmen
Napiszę najprościej jak tylko moge. Przepraszam z góry za błedy jakie popełnie.

Cel jest taki:
-napisac prosta apliakacje testująca, php+mysql (nie wiem czy cos jeszcze do tego połączenia bedzie potrzebne).
-modół dodający pytania, usuwający, modyfikujący (pytania w formie obrazków bedzie chyba prościej [mozliwość rysunków w pytaniu]) w bazie.
-modół wyswietlający, przydało by się z licznikiem czasu na pytanie, wielokrotnego wyboru, losowo wybierane pytania z bazy, z podpowiedzia ;].

Dobrze wiem ze to raczej dla poczatkującego jest wielkie zadanie ..ale staram sie jak moge. Moduł dodający i modyfikujący mam prawie skończone. Niestety nie wiem jak zrobić modół wyświetlania. NIe oczekuję pomocy konkretnej (czyli napisania skryptu) tylko mozliwych porad jak napisać , gdzie zasięgnąć informacji na ten temat itp.

Jeszcze raz przepraszam jesli umiescilem ten post w nieodpowiednim miejscu .. sam nie wiedziałem gdzie go napisać.
Z góry dziękuję wszystkim których temat zainteresuje.
s_w_ir
Napewno odpowiedzi czasowe to w JavaScript by było dobrze zrobić bądx ActionScript(są rózne gotowe liczniki). Natomiast wyświetlanie:
Ja bym to zrobił tak:
W bazi w której by były tylko pytania zrobiłbym pola:
1.Pytanie lub link do obrazka.
2. Podpowiedz do danego pytania
3. numer ID
4.... Inne pierdoły indywidualne do danego pytania.
Aby losować pytania dajesz random na liczbach od 1 do Ilość_Pytań_w_bazie(czyli tyle ile wynosi ID ostatnego pytania w bazie, przy założeniu że w razie usunięcia jakiegoś pytania ze środka zbioru masz funkcje która pytaniom po usunietym pytaniu cofnie wartośc id o 1, czyli abyś nie miał dziury).
Mysle że to może być dośc naiwne, ale jest tu wielu więcej innych ludzi którzy lepiej znają sie na budowaniu takich systemów. Pozdrawiam.

EDIT*******
Rozwiązanie problemu 'dziur' po przeczytaniu posta nospora http://forum.php.pl/index.php?showtopic=30...l=autoincrement
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.