Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: download kontrolowany :)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dyktek
Witam, stoje przed takim jednym problemem generalnie chodzi o skrypt zarządzającym downloadem z tym nie mam problemu rolleyes.gif chodzi o to żeby kontrolować ten download poprzez blokowanie userów do pewnej liczby np. max 50 osób może ściągać no i tutaj zaczynają się schody nie mam pojęcia jak to zrealizować ponieważ nie chce robić wymogu rejestracji userów, gdyby ktoś robił już coś takiego to proszę o jakieś info smile.gif
nospor
Cytat
nikt mi nie odpowiedział nie wiem czy zalozyłem temat w złym forum czy jakoś nikt nie zobacyzłt ego tematu nie chce go powielać piszac jeszcze raz wiec spytam Ciebie  obadaj ten temat i jak mozesz podaj jakies info bo jak tak szukałem od paru dni rozwiązania mojego problemu to wyczytałe niestety ze to o czym pisze nie za bardzo jest do zrealizowania w php
Forum dobre, napewno temat byl widziany ino moze nikt nie widzial jak ci pomoc. Dobrze ze nie chesz go powielac , bo bys warna dostal smile.gif

No wiec teoretycznie:
pliki do downloadu trzymaj tam, gdzie nikt nie bedzie mial do nich dostepu. Dla kazdego pliku trzymasz wpis w bazie, gdzie bedzie miedzy innymi info o tym, ile razy plik byl pobierany. Teraz robisz wlasny mechanizm downloadu, ktory pobiera z bazy plik, info ile osob pobieralo. gdy za duzo to walisz komunikat ze za duzo, gdy ok to walisz plik smile.gif
dyktek
źle mnie zozumiałeś chodzi o to żeby z serwera nie ściągało więcej niż np. 30 userów na raz. Czyli po prostu tak na na download.chip.pl jesli z serwera downloadu korzysta juz 200 osob to dla kolejnych download sie juz nie uruchamia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.