Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: MySQL 5/PHP 5.11 a starsze skrypty
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Coolmax
Czy przy MySQL 5 i php 5.1.1 mogą mi nie działać starsze skrypty?? Nie działa mi Księga gości 0.2 i 0.3 by KESS, KGB 1.85, a także phpBB2 próbowałem zainstalować i także nie działa. Może to moja wina sad.gif , ale nigdzie więcej nie pisze o konfiguracji php i mysql niż znalazłem.
nospor
Cytat
Problemy...
Tja, tu kazdy ma problemy. Prosze mi przesłac poprwny tytuł a odblokuje

edit: otwieram
phpion.com
register_globals on? zmien wszystkie $HTTP_GET_VARS[] na $_GET[] i analogicznie z POST, COOKIE itd. i mysle, ze powinno pomoc
Coolmax
register_globals ustawiłem na on, ale nie znalazłem nic z $HTTP_GET_VARS, POST sad.gif ...
dr_bonzo
Nie dziala? - alez okresliles problem, napisz szczegolowo co nie dziala - nic sie nie wyswietla, pokazuje bledy skladni, brakuje rozszerzen php??
Coolmax
Np. w phpBB 2 PL "Nie można połączyć z bazą" a w Księdze 0.2 by KESS "brak uprawnień"
dr_bonzo
phpBB: Masz zainstalowane rozszerzenie mysql?
Księdze 0.2 by KESS: tu opis bledu jest mowiacy wszystko smile.gif, sprawdz w README skryptu jak go trzeba zainstalowac, jak przydzielic uprawienia plikom (chyba -- tylko zgaduje, przeciez opis bledu mowi wszsytko)
Coolmax
Jakie rozszerzenie mysql?? a jak w windowsie nadać uprawnienia, bo w unixie albo przez serwer ftp to są te chmody, nie??
mike
Kożystasz z bazy danych MySQL, więc wypadałoby żebyś miał zainsalowane rozszerzenie do obsługi tej bazy.

Wyprzedzając fakty: Nawet nie pytaj jak zainstalować to rozszerzenie, bo zamknę temat i dostanisz ostrzeżenie.
Odpowiedź znajdziesz na forum, bo już wiele razy było to poruszane.
NoiseMc
Napisz czy nie działa u Ciebie świeżo po instalacji MySQL 5 czy gdzieś na zdalnym serwerze.

MySQL od wersji 4.1 ma domyślnie inny sposób kodowania haseł i może stąd Twoje problemy dotyczące braku uprawnień, poszukaj na forum o OLD_PASSWORD.
Coolmax
Nie działa świeżo po instalacji...
NoiseMc
Spróbuj zalogować się z konsoli do MySQL i wrzucić takie polecenie:
  1. UPDATE user SET Password = OLD_PASSWORD('TWOJE_HASLO_ROOTA') WHERE User = 'root'

Wtedy spróbuj wpisać w ustawieniach Twojego skryptu nowe hasło, które wpisałeś, może to pomoże.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.