Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] www.szwagier.sd106.prv.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
SZWAGIER
Witam

Zapraszam na www.szwagier.sd106.prv.pl

Jest to mój pierwszy projekt, tylko html, i oczekuję na konkretne, rzetelne oceny i uwagi.
Pzdrawiam smile.gif
acztery
tło mi się nie podoba, menu po lewej chyba zamałe. 3/10

Jak na perwszą strone OK

XHTML juz sie nie czepiam
ghostrider
za acztery, tło jest do bani. kiepski kolor wybrales, menu ginie nie widac go.

Ciezlko sie czyta co napisales jak 30% ekranu zajmuja animowane wielkie kobylaste litery,
pole "szukaj" wogóle zniklo, chwila minela zanim sie zorietowalem ze wogole tam jest.
Bledy w kodzie: (61!!)
http://validator.w3.org/check?verbose=1&ur....info/161sd106/

zapomniałem:
nie jestem nieomylny ale:

dopóki
acztery
Cytat
pole "szukaj" wogóle zniklo, chwila minela zanim sie zorietowalem ze wogole tam jest.

HAHA. dobrze ze je w ogole znalazłeś. Inni może tego szcześcia nie będą mieli. smile.gif
kowal1122
bardzo fajna stronka zwłaszcza to menu po lewej 9/10
acztery
strona tak fajna jak Twoja 10/10
Balas
Jakas taka dziwna... menu za male (wogole grafike popraw bo ta jakos do mnei nie przemawia), top lezy, za duzo duuuuzych napisow/reklam :/

2/10
DreeD
Na stronie glownej powinien widniec wielki napis: "Modemowcom mowimy zdecydowane NIE!"... Strona chodzi jak po gruzie, za duzo ruszajacych sie elementow, "wodotryskow".

Nie podoba mi sie.. chociaz calosc wyglada znacznie lepiej niz moja pierwsza strona smile.gif
Popracuj nad kodem (zgodnosc ze standardami). Dobrze jest pisac dobrze od poczatku, bo pozniej bedzie Ci ciezko sie przestawic.

Jak juz mowili moi przedmowcy, menu w tym samym kolorze co tlo, ginie.. Wyszukiwarki nadal nie znalazlem, poprosze o mape, ew. wspolrzedne...

-3/10
revyag
Nie wiem czy tylko u mnie, ale strona masakrycznie wolno się ładuje, mozilla pobiera i pobiera, a i tak w koncu jednego obrazka nie widać. Myślę że to nie wina mojego łącza (6Mb/s) snitch.gif
Uwagi:
- kolorystyka strony jest co najmniej nieudana, wszędzie ten sam jeden kolor w dodatku fatalny, w depresje można wpaść
- menu chyba nie przemyślane, jakby dwa pomysły w jednym, jeśli robisz już rozwijana javascriptowe to główne też zrób w tej konwencji, bez tych obrazków służących jako tło, poza tym czionka jest nieproporcjonalna do wielkości danego itema, ale to pewnie narzucone rozmiar tego rozwijanego
- kolor czionki nagłówkowej do zmiany, ja mam problemy z odczytaniem napisu bo ten szary jest nie niewidoczny na tle, ale jak zmienisz tło to może będzie lepiej, przydałoby się też powiększyc czcionkę.

Na początek zrób tak:
- zamknij jakoś stronę, żeby było oddzielone tło od contentu, możesz walnąć jakieś lekkie szare obramowanie
- zmień tło strony
- zmień tło contentu

zobaczysz jaka będzie różnica.
Pigula
ten banner nie banner na srodku strony to tak chodzi jakby mi komp nie wyrabial
(w co watpie bo NFS:MW smiga) menu lepsze byloby calkowicie statyczne ewentualnie rozwijane w dol w bok wyglad brzydko. a tlo to wyglada jak... (sam sie domysl) z tym szukaj tez lipa myslalem ze to szuka w twoim serwsie a tu niespodzianka powinnienes to jakos zaznaczyc jakos powinnienes oddzielic czesci strony od siebie jakies obramowanie rzucic i ten nieszczesny baner to bym na gore dal (a najlepiej najpierw zmienil)
SZWAGIER
OK, wziąłem pod uwagę wszystkie odpowiedzi i zrobiłem "coś" z tymi problemami. Zmieniłem całkowicie layout, odchudziłem wszystko co się dało i efekt będzie mniej więcej w tej konwencji jak na zamieszczonych poniżej 2 obrazkach. Mam nadzieję, że powinno lepiej się prezentować niż to co jest jeszcze w chwili obecnej biggrin.gif

Screen 1
Screen 2
Balas
KOLORY mecza oczy :/

Słaba jakosc grafik (i tu nie o kompresje chodzi), wogole jakos tak dziwnie wyglada, menu brzydkie, top jeszcze ujdzie w tłoku ale tez jakis taki dziwaczny

Rozwiniete menu jest baardzo nieczytelne

3+/10
Zajec
Cytat
1024x768 IE6 - Aktualizacja: 05.01.2006
To mi mówi wszystko o webmasterze.

Niebieska wersja podoba mi się. Nie pisz tylko nic o wymaganiach w sprawie przeglądarki. Miło też by było, gdybyś nie wymagał od użytkownika JavaScript w celu funkcjonowania menu.

Bardzo dobre i proste rozwiązanie:
http://www.alistapart.com/articles/horizdropdowns
SZWAGIER
Właśnie takie menu będzie mniejwięcej, bo... już mi się nie chce kombinować sad.gif
Zajec
Hm? A co trzeba kombinować przy stosowaniu tego menu? Wystarczy ponadawać kolory, tła i obramowania w CSS :-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.