Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php???] Instalacja cUrla :>
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Xinn
mam pytanie i prosbe smile.gif czy instalowaliscie kiedys cUrla na serverze? przydalby mi sie jakis kursik (opis instalacji krok po kroczku) jak to zainstalowac (server: apache, os: winXp)

z gory thx!

ps. nie wiedzialem gdzie utworzyc ten temat smile.gif wiec szanownych moderatrow prosze o nie usuwanie go smile.gif))))
Jabol
A ja myslalem, ze na wersji php pod win go nie trzeba instalowac bo jest wbudowany (jak wszystko) i wystarczy odkomentowac extension=php_curl.dll?
Xinn
szczerze? nie mialem o tym zielonego pojecia snitch.gif dzieki jabol snitch.gif juz sobie poradze winksmiley.jpg
Xinn
hehe.. myslalem ze bedzie tak prosto :/ a nie jest... wywala blad o takiej tresci:

Cytat
Unable to load dynamic library './php_curl.dll' - Nie można odnaleźć określonego modułu.

Co teraz? smile.gif [plik na dysku znalazlem znajduje sie on w 2 miejscach: c:/foxserv/php i c:/foxserv/php/extension/]

Jakies pomysly? snitch.gif
Jabol
spróbuj znalaleźć linijke cos w rodzaju
Kod
extension_dir=c:/os/tam
scanner
może tego dll'a wrzucić do c:/windows/system ?
DeyV
pewnie wystarczyłoby zajżenie do manuala, ale po co ktos poświęcałby czas na takie drobiazgi...
Cytat
Note to Win32 Users: In order to enable this module on a Windows environment, you must copy libeay32.dll and ssleay32.dll from the DLL folder of the php/Win32 binary package to the SYSTEM32 folder of your windows machine. (Ex: C:WINNTSYSTEM32 or C:WINDOWSSYSTEM32)
scanner
Byłem blisko smile.gif
Xinn
no tak... niby wszystko ok ale.. skrypt nadal nie dziala :<
[w instrukcji do skryptu pisza aby sciagnac najnowsza wersje cUrla z curl.haxx.se i zainstalowac na serverze] moze mi powiecie jak te najnowsza wersje curlka zainstalowac? snitch.gif
bede wdzieczny.. bo nie za bardzo wiem (dokumenctacja: http://curl.haxx.se/docs/install.html ale i tak za bardzo nie wiem o co chodzi :/]
no_face
Moze ktos przedstawi schemat instalacji curl'a na zwyklym WinXP i krasnalu, na pewno ulatwiloby to zycie nie jednemu czlowiekowi.

PS. sorrki za odswierzenie topicku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.