Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Skrypt] Logowanie / Panel administracyjny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Rafiki
Witam. Proszę tych co się znają na php o ocene skryptu do logowania ktory udostepniam na licencji GNU smile.gif

kod: http://lo3.sytes.net/wwwu/2005cdruga/robak...l/logowanie.rar

opis instalacji znajduje się w dokumentacja.txt

wiecej o skrypcie mozna poczytac na moim blogu www.rafiki.epecet.pl gdzie zamieszczane beda tez informacje o nowych wersjach.

W ocenie skryptu chodzi mi przedewszystkim o poprawnosc kodu i bezpieczenstwo skryptu jak i szybkosc jego wykonywania
crash
1. Link po edycji usera - "Powrót do poprzedniej strony." - nie działa...
2. Po zmianie hasła dla usera widać tylko "Nie jesteś zalogowany ! Spróbuj ponownie !" i co niby dalej? No fajnie, że trzeba zamknąć przeglądarkę, żeby anulować sesje...

Zwątpiłem... Dalej nie badam.
Rafiki
Cytat
2. Po zmianie hasła dla usera widać tylko "Nie jesteś zalogowany ! Spróbuj ponownie !" i co niby dalej? No fajnie, że trzeba zamknąć przeglądarkę, żeby anulować sesje...

Jezeli edytowales usera na ktorego byles zalogowany to nic dziwnego, ale fakt trzeba dorobic aby nie moc edytowac usera na ktorym jest sie zalogowanym.

Cytat
  1. Link po edycji usera - "Powrót do poprzedniej strony." - nie działa...

Hmm wlasnie sprawdzalem, u mnie dziala :|
vieri_pl
Dobry skrypt, brakuje mi tylko tego iż jak jestes zalogowany jako np. user ktory nie ma prawa edytownia userów, tzn nie ma uprawnienia root, nie pokazuje sie żaden komunikat! Tylko ten user może robic coś czego mu nie wolno, jednym słowem nie sprawdza czy ma dobre uprawnienia... Warto także aby pokazywało gdzieś jako kto jestes zalogowany... biggrin.gif
Rafiki
Przeciez jak niemasz uprawnien root'a a wejdziesz do uzytkownicy to wywali ci error ze nie masz dostepu, chyba ze zle zrozumialem smile.gif
vieri_pl
Hmmm u mnie nie wywala żadneg błędu ani errora, hmmm mówię przydałaby się inforamcja o tym jaki user jest zalogowany, oczywisćie sam bym mógł to zrobić no ale przecież ammy dawać rady dla ciebie...
Rafiki
Cytat
Hmmm u mnie nie wywala żadneg błędu ani errora, hmmm mówię przydałaby się inforamcja o tym jaki user jest zalogowany

Hmm u mnie wszystko jest ok ale przejze jeszcze kod dokladnie moze cos mi umknelo.

Cytat
oczywisćie sam bym mógł to zrobić no ale przecież ammy dawać rady dla ciebie...

Dokladnie smile.gif

Niedlugo nowa wersja , bardziej dopracowana moze nawet juz jutro smile.gif
vieri_pl
Sory Rafiki ale twój skrypt chyba coś miesza z sesjami, teraz raz jeszcze sprawdziłę mi działa smile.gif Ale jak mam bład o tym iż nie mam uprawnień kliknę na powrót... to jak klikam na jakis nastepny link pokazuje mi sie bialy ekran (blank) chyba problem z cache musisz to zmienić w "meta tagach"

Bardzo mi się podoba system uprawnień trzeba go tylko dopracować, mam do Ceibie prośbę więc jak możesz daj mi na priva swój nr gg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.