wynik query1
12
23
1
i chce żeby w 2 zapytaniu do sql wyszukał mi tylko te ID wyniku z query1
SELECT * FROM tab1 WHERE id = (SELECT id FROM tab2);
$query = "SELECT * FROM $pliki WHERE id=(SELECT * FROM rattings WHERE r_rok='$rok' AND r_autor='$a' AND r_game='$game' AND r_kategoria='$kat_id' GROUP BY r_carID DESC) AND $katt=$kat_id ORDER BY id LIMIT $od, $na_stronie";
<table width="100%" border="0" cellspacing="1" cellpadding="0" bgcolor="#ACACAC"> <? $query = "SELECT * FROM rattings WHERE r_rok='$rok' AND r_autor='$a' AND r_game='$game' AND r_kategoria='$kat_id' GROUP BY r_carID DESC"; (r_carID) FROM rattings WHERE r_rok='$rok' AND r_autor='$a' AND r_game='$game' AND r_kategoria='$kat_id' GROUP BY r_carID")); $car_id = $row['r_carID']; // było by ok gdyby się //dało zliczyć wynik $car_id bo list($ile) niestety nie działa dobrze //ponieważ jeśli mam takie dane 12, 13, 13, 14 to zliczy mi 4 zamiast 3 if(!$od){ $od = 0; } $na_stronie = 2; $query2 = "SELECT * FROM $pliki WHERE id='$car_id' AND $katt=$kat_id ORDER BY id LIMIT $od, $na_stronie"; return; } // tu wyświetla wynik } // zamknięcie query2 ?> <table> <? } // zamknięcie query ?>