Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błąd przy wczytywaniu pliku
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Chrom
Pozdrawiam,
Chyba banał, ale nie dla mnie czy ktoś mi może powiedzieć gdzie tkwi błąd plik nie chce się załadować?

1. <?php
  2.  
  3. $db_name = "baz";
  4.  
  5. $connection = @mysql_connect("localhost", "user", "haslo") or die("Couldn't connect.");
  6.  
  7. $db = @mysql_select_db($db_name, $connection)  or die("Couldn't select database.");
  8.  
  9.  $plikuzytkownika_name = $HTTP_POST_FILES['plikuzytkownika']['name'];
  10.  
  11. $sql = "LOAD DATA INFILE '". $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "/raporty/.$plikuzytkownika_name' INTO TABLE stany FIELDS TERMINATED BY ';' LINES TERMINATED BY 'rn' (nr, woda_zimna, woda_ciepla, woda_oligoc, co )";
  12.  
  13.  
  14. $result = mysql_query($sql,$connection) or die("Couldn't execute query");
  15.  
  16. mysql_close("$connection");
  17.  
  18. if ($result) {  
  19. echo= "<P>$table_name has been created!</p>";
  20. ?>

będę wdzięczn za podpowiedź
SongoQ
A czy ta . na pewno musi tam byc? "/raporty/.$plikuzytkownika_name'
Chrom
Sprawdzę jeszcze:
Wstawiłem
/raporty/RAP_M_Xl2005_Bluszczanska74_w1.txt
Czyli ścieżkę do pliku i dalej nic
;popatrzę jeszcze ale nie wim czy coś wyjdzie
Dziwne przez PMA wychodzi a przez skrypt nie chce.
SongoQ
A zapytanie takie samo?
Zajec
Bo podałeś ścieżĸę bezwzględną. Taki katalog jak /raporty pewnie nie istnieje. Spróbuj

"./raporty/

To jest sposób otwierania katalogu znajdującego się w katalogu, w tórym wywoływany jest skrypt.
Chrom
Dziwne już nie wiem ile prób zrobiłem i nic z PMA wychodzi wszystko ok, ale to mnie nie satysfakcjonuje, plik raporty istnieje do niego pobierany jest plik tekstowy, którego dane chcę następnie umieści w bazie danych.
Ponieważ nie znam angielskiego do pracy korzystam z książek niestety nie wiele na temat LOAD DATA INFILE można tam znaleźć, przejrzałem manual po Polsku na stronie http://webdeveloper.pl/manual_mysql/show.p...ual_toc_pl.html i też nic konkretnego nie znalazłem,
Poszedłam nawet do empiku i przewertowałem książki na temat MySQL-a i w spisie szukałem wiadomości na temat LOAD DATA INFILE, bez większych rezultatów.
Sam szablon wydaje mi się zrozumiały, niestety gorzej z realizacją.
W książce helionu podana była ścieżka do plików do książki przy okazji ściągnąłem wszystkie, jakie się dały w plikach znalazłem w nich 3 strony z zastosowaniem L D I, próbowałem napisać tak jak jest tam i też nic z tego. Sam nie wiem, co robię źle.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.