Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pliki DAT - czym to się je ?
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
wookee
Cześć. Nie wiem gdzie temat umieścić więc piszę tutaj. Mam bazę z plikami o rozszerzeniu dat. Muszę się dobrać do jednej kartoteki ale nie mam pojęcia czym to robić. Z tego co wiem potrzebny jest do tego Btree Filer ale nigdzie w necie nie znalazłem takiego narzędzia. Jeżeli jest ktoś znający tą bazę proszę o kontakt mailem wookee@rif.pl albo odpowiedź na forum. Dziękuję za pomoc
LBO
hmmm.. pliku .DAT uzywa bardzo wiele programów, to nie jest zarejestrowane rozszerzenie.. moge powiedziec, ze programy najczesciej przechowuja w nich dane binarne.. wiec struktura zawsze bedzie inna i uniwersalnego edytora by sie dobrac do tego nie ma.. napisales ze pracujesz na konkretnej bazie danych, uzyj jej narzedzi - musi miec takie.. albo rozwin swoj temat

edit:..hmmm, poczytalem i wiem juz...
Cytat
B-Tree Filer is a library of powerful database routines for Turbo Pascal and
Delphi programmers.
wiec wychodzi na to, ze musialbys sam sobie interface zrobic, poprogramowac, a to troche roboty jest
wookee
Baza jest najprawdopodobniej projektowana narzędziem "Betree Filer" a program napisany w Pascalu. Potrzebuję wyciągnąć z niej kartotekę towarów. Program archaiczny a towarów full, więc przepisywanie ich to robota głupiego. Wyciągałem już dane z dbf-ów ale tu wymiękam cool.gif
LBO
patrz post wyzej... znalazlem tylko ze ten twoj program - to biblioteka funkcji... jezeli znasz pascala, albo object pascala to nie masz co sie martwic
wookee
No to mam się czym martwić bo ostatnio w Pascalu pisałem coś kilka jak nie kilkanaście lat temu. A może ktoś z Was ma to naszędzie o którym piszę. Ponoć przy jego pomocy można to zrobić ?

A, biblioteka funkcji. Uuuu to lipa sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.