skrypt jest robiony wg dokumentacji php.net i zawsze mi dzialal, na roznych serwerach. teraz nie chce mi dzialac wiesza sie na linii oznaczonej komentarzem, czyli na fopen.. sprawdzalem ze to napewno tam, bo chmod sie wykonuje oraz inne polecenia sprawdzajace czy odpowiednie zmienne sa przesylane, ktore wstawialem powyzej takze dzialaja, wiec zmienne tez poprawne...
problem objawia sie tak, ze przesylam plik i zaczyna isc pasek postepu, a w pewnym momencie sie zatrzymuje i na tym koniec... skrypt nie wywala nawet bledu, zachowuje sie tak jakby caly czas mielil ten plik i nie mogl skonczyc.....
ktos wie czym to moze byc spowodowane ?
pisalem do adminow, mowia ze sciezka jest podana dobrze, i ze moze byc wina skryptu, ale jak wspominalem uzywam tego skryptu od roku modyfikujac go jedynie, na kilku serwerach i zawsze uploadowal, przyanjmniej ode mnie z domu zawsze...
a teraz kicha :/
[php:1:5475c579f5]<?php
elseif (isset($HTTP_POST_VARS['wgraj_foto'])) {
$product = $HTTP_POST_VARS['product'];
for ($i=0; $i<=$max; $i++) {
$userf = $userfile[$i];
$fname = $HTTP_POST_FILES['userfile']['name'][$i];
$koncowka = substr($fname, -3, 3);
if($fname != ""){
if (($koncowka != 'gif') & ($koncowka != 'jpg')) {
?>
<span class=warning>plik <b><?echo $fname?></b> nie poszedł, bo możesz wgrywać<br>na serwer tylko pliki <b>jpg</b> lub <b>gif</b></span><br>
<?
} else {
clearstatcache( );
$ima = "./$product/$fname";
$image_info = @getimagesize($ima);
$type = $image_info[2];
if ($type == 0) {
$dat = date("d,m,y");
$fp = fopen ($userf, "rb");
$fileSize = filesize($userf);
$contents = fread($fp,$fileSize);
fclose($fp);
//echo $contents;
if ($fileSize<200000){
chmod($product, 0777);
$fp = fopen("ftp://login:haselko@www.mojhost.com.pl/../../web/sciezka/$product/$fname", "wb") or die ("nie mozna sie polaczyc z serwerem w celu wgrania plikow");
fwrite($fp, $contents);
echo "poszedł plik <b>$fname</b> do folderu <b>$product</b><br>";
fclose($fp);
} else {
?>
<span class=warning>plik <b><?echo $fname?></b> jest za duży</span><br>
<?
}
} else {
?>
<span class=warning>plik o nazwie <b><?echo $fname?></b> istnieje. zmień nazwę tego, który wgrywasz lub skasuj isniej±cy</span><br>
<?
}
}
}
}
}
?>[/php:1:5475c579f5]
sorry za 3 html'e to po to by bylo wiadomo co w tym miejscu ma byc...