Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: niby banał ale pomóżcie :)
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
maksiu
w jaki sposób moge zmienic rozszerzenie np index.html na index.php czy to się robi wjkaimś programie czy coś w tym stylu ...zgóry dziękuje za pomoc 8)
Fo
ROTFL, LOL

kliknij na plik index.html prawym klawiszem myszy i wybierz zmien nazwe : zmien ja oczywiscie na index.php

jesli nie widzisz rozszerzen w windowsie - bo na 99% mysle ze z niego wlasnie korzystasz... to otworz jakis folder wejdz w bodajze widok->opcje folderow-> widok - ponizej na liscie bedzie cos w stylu pokaz ukryte pliki i foldery - zaznacz to i przeczytaj to co napisalem jeszcze raz.
members_of_mayday
naciśnij na plik który w którym chcesz zmienić rozszerzenie prawym gudzikiem myszki , pokaże Ci się listwa wybedz z niej ' zmien nazwe ' potem wpisz nawe pliku + .php to wszystko .

Albo edytuj go zapomocą edytotra textowego i zapisz jako nozwa.php przy zapisie ustac sobie możliwość zapisu do każdego rozszerzenie .

nara
Sir Blade
Cytat
w jaki sposób moge zmienic rozszerzenie np index.html na index.php czy to się robi wjkaimś programie czy coś w tym stylu ...zgóry dziękuje za pomoc 8)

jakas przewrotna mysl jest w tym zawarta questionmark.gif?
members_of_mayday
Fo ale masz speed'a smile.gif
Fo
mhm

Sir Blade : to jest jakis diabelny plan zapewne albo ukryta kamera moze ?
itsme
poddaje sie ...
spenalzo
1. Naciśnij [windows]+[e] - uruchomi się eksplorator.
2. Metodą dwukrotnego klikniecia przenieś się do wybranego folderu. To takie duże żółte.
3. Wybierz plik, którego rozszcerzenie chcesz zmienić i kliknij w niego jeden raz.
4. Po podświetleniu pliku naciśnij [f2] i zmień rozszerzenie.
5. Naciśnij [Enter] - gotowe.
maksiu
heh eh dzięki i to nie była żadna ukryta kamera tylko bardzo początkujący człowiek aaevil.gif [/url]
kaZu
kto go tutaj wpuscil ? 8O
scanner
Dres na bramce.
Ale juz w tej dyskotece nie pracuje.
julia
Ale jesteście !! Ładnie się tak nabijać z kolegi questionmark.gif Każdemu może się zdarzyć niewiedza, ważne, że ma dobre chęci.
a tak na boku, skoro już chcecie mu pomagać, to nie wpuszczajcie go w maliny ... hihihihih
Cytat
ROTFL, LOL

kliknij na plik index.html prawym klawiszem myszy i wybierz zmien nazwe : zmien ja oczywiscie na index.php

jesli nie widzisz rozszerzen w windowsie - bo na 99% mysle ze z niego wlasnie korzystasz... to otworz jakis folder wejdz w bodajze widok->opcje folderow-> widok - ponizej na liscie bedzie cos w stylu pokaz ukryte pliki i foldery - zaznacz to i przeczytaj to co napisalem jeszcze raz.

faktycznie opcje folderów i widok, ale nie "pokaż ukryte", tylko "ukryj rozszerzenia znanych plików".(trzeba odznaczyć boxik)
Fo
jak zwal tak zwal -> niech troche pomysli, popatrzy -> poczyta... i kombinuje , poznaje komputery tongue.gif pozniej niech sie bierze za programowanie :wink: tongue.gif
Omega
eee. nie przejmuj się, ja jak instalowałem moja pierwszą grę to właściwie jej nie zainstalowałem bo zamiast c: pisałem c imyślałem że jest zepsuta... laugh.gif
scanner
Cytat
eee. nie przejmuj się, ja jak instalowałem moja pierwszą grę...
... to nie wiedziałem jak obsługiwać BlizzardTurbo na Atari...
GeoS
A ja odpowiem konkretnie:

1) poleceniem systemowym (mozna nawet korzystac z masek nazw plikow do zamiany)

2) Progsem, np. PowerRen 2000
julia
Cytat
Cytat
eee. nie przejmuj się, ja jak instalowałem moja pierwszą grę...
... to nie wiedziałem jak obsługiwać BlizzardTurbo na Atari...

czyżby nowy wątek questionmark.gif?
Kod
"Moje pierwsze kroki"

Jak kupiłam w Anglii moje pierwsze Atari (800xl z kaseciakiem) to po dwu dniach odniosłam, że zepsute.... tymczasem okazało się, że gry wczytuje się z control + option, a ja uparcie wpisywałam "load" ...W dodatku nie znając angielskiego doprowadziłam sprzedawcę do stanu bliskiego apopleksji smile.gif

zapraszam kolegów (i koleżanki) do spowiedzi biggrin.gif
GeoS
A moim pierwszym sprzetem bylo Atari 65XE ze stacja dyskietek tongue.gif
scanner
Cytat
(...) ze stacja dyskietek tongue.gif
XF 551 ? Najlepsza stacja do Atari... 720 kB na 5,25" ...
GeoS
Oznaczenia juz niestety nie pamietam ;(

Ale 5,25" i 720 kB te dyskietki mialy smile.gif
scanner
Gajcy: taka?:
GeoS
Nie.

Moj: czarna, jednolita obudowa (nie widac, ze to flopy wsadzony w obudowe) winksmiley.jpg
Sir Blade
a moze cos a'la california questionmark.gif? czarna stacja z zamykana szybka z przodu?? mialem kiedys taka (najpierw 130xe + magnetofon)
Omega
Może on pracuje na jakimś innym systemie DOS, Unix OS/2 czy co, i dla tego nie wie... :wink: laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.