if ($rowmain[dziendo] == 0) {echo "$rowmain[dzien] $miesiac $rowmain[rok]";}
if ($rowmain[dziendo] != 0) {echo "$rowmain[dzien]";
if ($rowmain[dziendo] > $rowmain[dzien]) echo "-$rowmain[dziendo] $miesiac $rowmain[rok]";
if ($rowmain[dziendo] < $rowmain[dzien]) echo " $miesiac-$rowmain[dziendo] $miesiacdo $rowmain[rok]";}
i stad był problem - przez nieuwagę w jednym miejscu tylko usuwałem.
Witam,
Napisałem kawałek kodu, który ma modyfikować dane w bazie. Niestety napotkałem dziwny problem. Otóż php krzyczy, że napotyka nieoczekiwane "}" jeśli dodam "mysql_free_result" z poprzedzającym je "}" zamykającym while
Czy ktoś wie co może być nie tak? Kod jest w sumie skleceniem kodu z innego napisanego przeze mnie pliku, który jednak działa...
Kod wygląda mniej więcej tak:
<?php /* dane o hasle i bazie danych, polaczenie */ $querymain = "SELECT * FROM wystawy WHERE nr=$_POST[nr]"; if ($rowmain[miesiacdo] == 1) $miesiacdo = "stycznia"; if ($rowmain[miesiac] == 1) $miesiac = "stycznia"; /* wycete powtórzenia */ if ($rowmain[miesiacdo] == 12) $miesiacdo = "grudnia"; if ($rowmain[miesiac] == 12) $miesiac = "grudnia"; if ($rowmain[dziendo] < $rowmain[dzien]) echo " $miesiac-$rowmain[dziendo] $miesiacdo $rowmain[rok]";} $queryo = "SELECT * FROM oddzialy WHERE nr=$rowmain[oddzial]"; } $querys = "SELECT * FROM sedziowie WHERE nr=$rowmain[sedzia]"; } if ($_POST[miesiacdo] == 1) $miesiacdon = "stycznia"; if ($_POST[miesiac] == 1) $miesiacn = "stycznia"; /* [ciach - wyciete powtórzenia] */ if ($_POST[miesiacdo] == 12) $miesiacdon = "grudnia"; if ($_POST[miesiac] == 12) $miesiacn = "grudnia"; if ($_POST[dziendo] < $_POST[dzien]) echo " $miesiacn-$_POST[dziendo] $miesiacdon $_POST[rok]<BR>";} } $queryon = "SELECT * FROM oddzialy WHERE nr=$_POST[oddzial]"; } $querysn = "SELECT * FROM sedziowie WHERE nr=$_POST[sedzia]"; } $edycja=0; $edycjaadmin = "UPDATE wystawy SET nazwa = '$_POST[nazwa]', organizacja = '$_POST[organizacja]', rodzaj = '$_POST[rodzaj]', miasto = '$_POST[miasto]', oddzial = '$_POST[oddzial]', sedzia = '$_POST[sedzia]', dzien = '$_POST[dzien]', miesiac = '$_POST[miesiac]', rok = '$_POST[rok]', dziendo = '$_POST[dziendo]', miesiacdo = '$_POST[miesiacdo]', rokdo = '$_POST[rokdo]', edycja = '$edycja' WHERE nr = $_POST[nr]"; $aktranking = "UPDATE ranking SET organizacja = '$_POST[organizacja]', miasto = '$_POST[miasto]', oddzial = '$_POST[oddzial]', dzien = '$_POST[dzien]', miesiac = '$_POST[miesiac]', rok = '$_POST[rok]', dziendo = '$_POST[dziendo]', miesiacdo = '$_POST[miesiacdo]', rokdo = '$_POST[rokdo]', rodzaj = '$_POST[rodzaj]', sedzia = '$_POST[sedzia]' WHERE wystawa = $_POST[nr]"; ?>
Na pocżątku wstawiłem
<?php } ?>
tuż przed mysql_close($link);, potem próbowałem też po mysql_free_result($wyniks); ale zawsze ten sam skutek: unexpected }