Wykombinowałem sobie coś takiego do rozwiązania problemu z tematu:
Chodzi mi o skrypt który nie pozwoli userowi wybrać więcej niż trzech checkboxów na raz, blokując pozostałe nie zaznaczone.
Tylk oże to nie ma zamiaru działać. Po prostu nic się nie dzieje, nawet po zaznaczeniu wszystkich sześciu. Gdzie popełniłem błąd?
<!DOCTYPE HTML PUBLIC '-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN'> <html> <head> <script language="javascript"> selected=0; function swap(oForm, checkbox) { if(oForm.name0.checked && checkbox==0) selected = selected+1; else if(oForm.name1.checked && checkbox==1) selected = selected+1; else if(oForm.name2.checked && checkbox==2) selected = selected+1; else if(oForm.name3.checked && checkbox==3) selected = selected+1; else if(oForm.name4.checked && checkbox==4) selected = selected+1; else if(oForm.name5.checked && checkbox==5) selected = selected+1; else selected = selected-1; if(selected==3) { for (i=0;i<6;i++) { if(!oForm.elements[i].checked) oForm.elements[i].disabled=true; }; } else { for (i=0;i<6;i++) oForm.elements[i].disabled=false; } } </script> </head> <body> </body> </html>