Witam... Jestem w trakcie tworzenia skryptu, dzięki któremu będziemy mogli łatwo organizowac konkursy na stronie i nimi administrować.
Jakbyście mogli przedstawić mi koncepcję na stworznie tego skryptu, b sam już nie wiem. Myślałem że stworzę dwie kolumny w bazia konkursy i odp_konkursy w jednej czyli konkursy będe trzymał date rozpoczęcia konkursu, zakończenia, pytania, i pole aktualny gdzie jesli to pole ma wartość 1 konkurs jest aktualny jesli 0 konkurs jest nie aktualny. W tabeli odp_konkursy trzymałbym nick głosującego, odpowiedzi, id konkursu z tabeli konkursy oraz datę głosowania. Odpowiedzi byłby trzymane po - np.

1-3-5-2, liczby 2,3 itp będą brały się z wartości chceckboxów gdzie będą zaznaczane odpowiedzi. Gdy będe wybierał zwycięzców za pomocą specjalnego panelu bede wykonywał zapytanie do sqla np select nick from odp_konkursy where id_konkursu = 3 OR odpowiedzi = 1-3-5-2. No może i tu troszke zamotałem bo nie wiem jak to wykonac nigdy takiego skryptu nie tworzyłem... MAcie jakieś pomysły ? Albo sa gotowe takie skrypty gdzieś dostępne ? Na hotscripts.pl nie ma sad.gif Poszukam jeszcze na hotscripts.com ale wątpie sad.gif Prosze o pomoc !