Wprawdzie tematów na temat uploadu jest już kilka to jednak nigdzie nie spotkałem rozwiązania mojego problemu. A wygląda on tak:
Muszę wrzucić obrazek do bazy. Potem go wyciągnąc i wyświetlić. NIby nic, prawda?
I wychodzi mi to do pewnego stopnia...
1. Upload - poszedł ok. W każdym wypadku się uploaduje.
2. Zapis do bazy - ok. Zawsze jest coś w polu BLOB w rozmiarze odpowiadającym plikowi wrzucanemu
3. Wyciąganie - i tu jest problem. Mam dwa pliki (linki poniżej). Jeden (ok.jpg) leci bez problemu natomiast co do drugiego to dostaję notorycznie błąd "Passed data is not in 'JPEG' format "
bezproblemowy
wkurzajacy
-- edit:
Proszę podać jakiś inny przykład. Niektórym taka fotka może się nie spodobać...
~crash
<?php $plik = $_FILES['plik']; $link = init(); //funkcja ustanawiajaca polaczenie do bazy $query = "INSERT INTO wizytowki (plik) values ('$fh_u')"; $query = "SELECT plik FROM wizytowki WHERE OID = $id"; $ob = imagecreatefromstring($line['plik']); imagejpeg($ob); imagedestroy($ob); ?>
Kod wstawiony powyżej jest streszczeniem tego co ma być, ale wystarczającym streszczeniem.
Czy ktoś zetknął się z tym problemem? Acha, porady o zapisywaniu pliku na serwerze się nie sprawdzą bo nie mam dostepu do zapisu przez php.