Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PROBLEM - LINK bardzo przydatna sprawa
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
pawelgdz
Witam problem jest nietypowy ale bardzo moze sie niektórym przydać jesli go rozwiazemy wspolnie ...

Mam skrypt z wiadomosciami ktore wysylaja sobie userzy oczywiscie wszystko działa na MySQL w tabeli mam pole
  1. odczytane SET ('t', 'n')

oczywiscie działa to na zasadzie takiej iz jesli user kliknie na nową wiadomość domyślnie pogrubioną ( jesli wiadomość jest pogrubiona to pole ODCZYTANE przyjmuje wartość 'n')

i tu zaczynają się schody

wiadomosc którą kliknie user ma sie wyswietlic w POPUPIE ... a jednoczesnie w tym samym linku ma byc jakis fragment kodu który odswiezy stronę z tematami wiadomości które odpowiednio zdejmą pogrubienie z tej wiadomosci ...

czyli w skrócie

mamy LINK i w tym linku kod który wyswietla POPUP i ten sam link powoduje odswiezenie strony macierzystej smile.gif

czytałem coś o setTimeOut() ale w całym necie nie znalazłem ani jednego rozwiązania ....
nospor
a jaki to ma związek z php? Przenoszę.

ps: unikaj w tytulach takich slow jak: PROBLEM. tu ma go prawie kazdy

ps2: witamy na forum smile.gif
Zajec
  1. <a href="popup.php" target="_blank" onclick="window.location.reload(true);">link</a>
pawelgdz
a jak ustawic aby ten popup mial okreslone rozmiary i byl bez zadnych paskow narzedzi ..
revyag
w3schools
TomASS
Przykładowy window.open() może wyglądać tak:
  1. window.open('plik.html','','menubar=no,toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,
  2. scrollbars=yes,resizable=yes,fullscreen=no,channelmode=no,left=20,
  3. top=30,width=800,height=600');

A aby odświerzyć to w Java Script napisz:
  1. opener.location.reload();
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.