Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ile linia ma znakow??
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Kinool
ile linia ma znakow (w plikach)questionmark.gif z tego co wiem to np w pascalu lini ma 255 znakow czyli co 256 znakow nastepuje nowa linia

mam ksiege gosci kazdy wpis to nowa linia i niechce zeby zbyt dlugi wpis rozwalil mi wpisy tzn zeby np nie przekroczyc limitu (jesli takowy istnieje)
spenalzo
Zobacz lepiej funkcje [manual:22bd560d1a]wordwrap[/manual:22bd560d1a].
DeyV
W php nie ma żadnych ograniczeń długości lini zapisanych w pliku.
Tak więc cały plik może być zapisany w jedej lini.
Omega
Takiego ograniczenia niema, ale zastanów się czy to dobre wyjście, przy większej liczbie wpisów możesz mieć bardzo wolnął księgę gości... smile.gif
Kinool
plik ksiegi nie bedzie przekraczal 250 kb jezeli przekroczy to wpisy beda zapisywane do nowego pliku

wydaje mi sie ze jest to lepsze rozwiazanie niz robienie kazdego wpisu w nowym pliku

a MySQL-a niemam nawet jeszcze nic w nim nie dzialalem wiec niewiedzial bym jak

[pozdrawiam]
i dzieki za zainteresowanie
Omega
MySQL to nie problem, a jak kożystasz z gotowych skryptów to wogule bajka, polecam abyś zają się przygotowaniem tej Księgi w SQL, ale ściągnął gotową. MySQL z tego co wiem to są też darmowe...
Kinool
to nie takie proste smile.gif

1. Serwer na jakim mam stronke chyba nie obsluguje MySQL-a
2. Skrypt napisalem sam wiec niemam sie na czym wzorowac (chyba ze znajde sobie jakis i troche podejze:) )

no moze kiedys bedzie z tego jakis SQL smile.gif ale narazie to wpisy sa w pliku
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.