<?php function wyswietl(){ $text = $wiersz['tresc']; $odp1 = $wiersz['odp1']; $odp2 = $wiersz['odp2']; $odp3 = $wiersz['odp3']; $dobra=$wiersz['dobra_odp']; echo "<center> <table border ='1' class='tab' width='800' heigt='600'> <tr> <td class='tab' width='150'> <form action='spraw.php' method='get'>Pytanie:</td> <td class='tab' colspan='2'>". $text ."</td> </tr> <tr> <td class='tab'>Odpowiedz 1</td> <td class='tab'>".$odp1."</td> <td width = '5'><input type='radio' name='dob' value=".$odp1."'></td> </tr> <tr> <td class='tab'>Odpowiedz 2</td> <td class='tab'>".$odp2."</td> <td><input type='radio' name='dob' value=".$odp2."'></td> </tr> <tr> <td class='tab'>Odpowiedz 3</td> <td class='tab'>".$odp3."</td> <td><input type='radio' name='dob' value=".$odp3."'> <input type='hidden' name='gut' value=".$dobra."'></td> </tr> <tr><td colspan = '3'><center><input type='submit' value='sprawdz odpowiedz' /></td></tr> </table>"; ?>
i sprawdzanie :
<?php if ($dob==$gut){ //$licznik=$licznik+1; } if ($dob<>$gut){ ?>
i po przekazaniu z pierwszego forularza pokazuje mi tylko tekst do spacji np:
mam w encji taki tekt:"ala ma kota" i zamiast pokazać mi cały tekst pokazuje mi tylko ala

czy moglby mi ktos pomóc