Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: if i $_GET['']
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Hannon
  1. <?php
  2. if($_GET['stan'] = 'start')
  3. {
  4. include 'form.php';
  5. }
  6. $filename = "./users/user_".$_POST['login_wpisany'].".txt";
  7. //finalizacja
  8.  
  9. if($_GET['stan'] = 'finalizacja' && !empty($_POST['$akceptuje']) && $_POST['numer'] == $_POST['kodbezp'] && !file_exists($filename))
  10. {
  11. $haselko = md5($_POST['password_wpisany']);
  12. $filename = "./users/user_".$_POST['login_wpisany'].".txt";
  13. $file = fopen($filename, "w+"); // tworzymy plik (mozna rowniez dac atrybut "a+"
  14. fwrite($file, $_POST['login_wpisany']."||".$haselko."||"."0"."||".$_POST['profesja']."||".$_POST['rasa']."||".$_POST['nazwapostaci']."||"." "."||".$_POST['opis']."||".$_POST['av']);
  15. fclose($file);
  16. echo "Użytkownik o nazwie ".$_POST['login_wpisany']." został pomyślnie zarejestrowany."."<br>";
  17. echo "<a href='index.php'>Powrót do strony głównej<a>";
  18. }
  19. ?>

Problemik z interpretacją zmiennych get o ile dobrze rozumiem
mam link ( register.php?stan=start ) powinno sie wyswietlic form.php - ok wyswietla
przechodzimy dalej w form.php mamy formularz ktory jest wysylany przez post do (register.php?stan=finalizacja) drugiej czesci, teoretycznie powinien teraz zniknąć przy przejsciu form.php bo niema juz zmiennej $_GET['stan'] równej 'start' ale nie znika a ponadto nie wykonuje sie warunek w drugim if czyli zapisywanie , co zrobić ?co schrzaniłem , co sprawdzic ?
crash
Patrzę i odrazu się rzuca w oczy... Pytanie: Czym się różni = od == ?
fiszol
zobacz w jaki sposób porównujesz zmienne
Kod
<?
if($_GET['stan'] = 'start')
?>

już wiesz ?smile.gif
kszychu
Może jeszcze pięc osób niech odpowie "== a nie ="!
Przenoszę tam, gdzie miejsce tego wątku.
fiszol
Cytat(kszychu @ 2006-02-08 14:48:42)
Może jeszcze pięc osób niech odpowie "== a nie ="!

W moemcie gdy kliknąłem "odpowiedz" odpowiedzi crasha nie było.

W momencie jednak, gdy widzisz, ze jednak ktoś cię ubiegl, nalezy skasowac swoj zbedny post
---
nospor
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.