Mam taki problem:
Mam taki skrypcik logowania ktory polega na:
- wpisaniu loginu i hasla
- wybraniu z bazy rekordu w ktorym znajduje sie dany login
- sprawdzeniu czy w tym rekordzie pole adm_pass zgadza sie z podanym
Problem polega na wykonaniu jakiejs instrukcji w momecie gdy nie ma danego loginu w bazie..
oto kod:
<?php $zapytanie = "SELECT * FROM admins WHERE adm_login='$login_admina' "; { if ($pass_admina == $pole[2]) { print "<center><TT>Logowanie OK!</TT><br><BR> <a HREF=wejscie.php><font color=green><TT>dalej -></TT></FONT></A></CENTER>"; $zapytani = "INSERT INTO `logowania` ( `id_log` , `admin` , `data` , `godzina` , `ip` ) VALUES ( '', '$pole[1]', '$data_dzis', '$n', '$REMOTE_ADDR' )"; } else { print "<center><TT>Błędne dane<br>wypierdku mamuta!</TT><BR><br> <a HREF=index.php><font color=#FE0000><TT>wstecz</TT></FONT></A></CENTER>"; $zapytani = "INSERT INTO `logowania` ( `id_log` , `admin` , `data` , `godzina` , `ip` ) VALUES ( '', '<font color=red>$login_admina', '$data_dzis', '$n', '$REMOTE_ADDR </FONT>' )"; } }; ?>
aha, i przy kazdej operacji zapisywane sa dane do innej tabeli (cos w rodzaju logow:))
A chodzi mi o to, ze gdy ktos poda nie istniejacy login zeby to tez bylo zaznaczone w tabeli "logowania'...
Z gory dziekuje za pomoc!